Πατούλης: Στο πειθαρχικό οι γιατροί που θα βοηθούν τη Χρυσή Αυγή! Τι απαντά η οργάνωση

  • Iatropedia
Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους γιατρούς βοηθήσουν τη Χρυσή Αυγή να ολοκληρώσει τα ...όνειρά της περί δημιουργίας “Γιατρών με Σύνορα” - υπηρεσία αποκλειστικά για Έλληνες, απεύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ)!

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης με αφορμή την πρόθεση της Χρυσής Αυγής να δημιουργήσει ένα σωματείο ονόματι… “Γιατροί με Σύνορα” όπου γιατροί θα προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες μόνο σε Έλληνες ασθενείς, διαμήνυσε πως θα τιμωρούνται όσα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου στηρίξουν αυτήν την προσπάθειά.

Εικότερα ο κ.Πατούλης υπογράμμισε ότι θα καταλήγει στο πειθαρχικό “όποιος παραβαίνει τον όρκο του Ιπποκράτη” Εκτός αυτού ο ΙΣΑ δε θα χορηγεί άδειες σε τέτοιου είδους προσπάθειες της Χρυσής Αυγής δεδομένου ότι είναι ο φορέας που δίνει τις άδειες για δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Το λογότυπο της περιβόητης οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Πάντως οι Χρυσαυγίτες εξακολουθούν να απευθύνουν πρόσκληση στους γιατρούς που επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθειά τους “για την ανακούφιση του ελληνικού λαού, ιδιαιτέρως σε αυτή την περίοδο που ο τομέας της υγείας απoδομείται και η περίθαλψη αποψιλώνεται”, να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως λίγη μόλις ώρα μετά τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΙΣΑ. η εθνικιστική οργάνωση απάντησε:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Τιμούμε απεριόριστα τους Έλληνες γιατρούς και εκτιμάμε βαθύτατα το κοινωνικό έργο που επιτελούν όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του ΙΣΑ προς τον ελληνικό λαό. Επειδή οι ελλείψεις στους κρατικούς φορείς έχουν προσλάβει μορφή επιδημίας και επειδή χιλιάδες Έλληνες σήμερα δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, η Χρυσή Αυγή πήρε την πρωτοβουλία να βοηθήσει στο μέτρο των δυνάμεων της, τους ανήμπορους οικονομικά Έλληνες, κινητοποιώντας το ήδη υπάρχον και νομίμως πιστοποιημένο επιστημονικό ιατρικό δυναμικό της χώρας μας. Ζητούμε την ηθική σας στήριξη και ευελπιστούμε στην επιστημονική αρωγή των χιλιάδων καταξιωμένων μελών του συλλόγου σας.

Με εκτίμηση

Ευγενία Χρήστου

Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Υγείας και Περιθάλψης Χρυσής Αυγής»

Διαβάστε επίσης

Μετά το …αίμα μόνο για Έλληνες και ιατρικές εξετάσεις από τη Χρυσή Αυγή!

Όταν η Χρυσή Αυγή έφαγε …πόρτα από τους γιατρούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν