ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ: Ο μόνος δρόμος για διεκδίκηση αναδρομικών και επιδόματος είναι η Ομοσπονδία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως καταγγέλλουν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσηλευτών του ΕΣΥ, "η σημαντική δικαστική επιτυχία της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ στο ΣτΕ για τη διεκδίκηση των αναδρομικών του επιδόματος των προϊσταμένων των νοσηλευτικών τμημάτων, προσέλκυσε και το ενδιαφέρον ορισμένων καιροσκόπων που κατά πάγια τακτική, καπηλεύονται επιτυχίες άλλων".

Και εξηγούν οι κ.κ. Δάγλας και Αβραμίδης ότι σε ορισμένα νοσοκομεία εκδηλώθηκαν «κινήσεις παρασιτικού χαρακτήρα, από «συναδέλφους» οι οποίοι, χωρίς να συναισθάνονται το μέγεθος της ανευθυνότητάς τους, επιχειρούν να προσποριστούν ίδια οφέλη, ρίχνοντας το επίπεδο μιας σημαντικής επιτυχίας που μόνο με την ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ μπορεί να υλοποιηθεί, χρησιμοποιώντας όρους και τακτικές παζαριού ή δημοπρασίας».

Όσο για κάποιες οργανώσεις που δεν αναφέρουν ποιος πέτυχε τη διεκδίκηση στο ΣτΕ, επισημαίνουν:

«Διαπιστώνουμε ότι ορισμένες οργανώσεις, ενώ αναφέρονται στην εν λόγω επιτυχία, εν τούτοις διστάζουν να πουν με παρρησία, ότι η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ ήταν αυτή που την κατάφερε δαπανώντας από το ταμείο της ένα τεράστιο χρηματικό ποσόν και επιχειρούν να την οικειοποιηθούν με τρόπο άκομψο και ανήθικο.

Ανακεφαλαιώνοντας, τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο μόνος δρόμος για την ασφαλή διεκδίκηση των αναδρομικών για το επίδομα των προϊσταμένων είναι αυτός της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ.

Κάθε άλλη εκδοχή είναι εκ του πονηρού και αποσκοπεί προφανώς είτε σε προσωπικά οφέλη των επίδοξων «καλοθελητών», είτε σε αποπροσανατολισμό των δικαιούχων προκειμένου να πληγεί η μεγάλη επιτυχία της Ομοσπονδίας μας.

Και τέλος τονίζουν τη ρεαλιστική δράση της Ομοσπονδίας που δεν χάνει ενέργεια προσπαθώντας για τα ανέφικτα αλλά «κυνηγάει» τα εφικτά:

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ ουδέποτε διεκδίκησε ουτοπικές στοχεύσεις όπως δώρα Χριστουγέννων κτλ, αλλά πάντοτε στάθηκε συνεπής στο πλευρό των μελών της, και για τούτο, δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα.