ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν ποιος διαχειρίζεται καλύτερα τα δημόσια νοσοκομεία

  • Iatropedia
Ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί υπουργίας Μάκη Βορίδη, δήλωσε ότι με δική του πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών 2012-2014 αλλά και το ζήτημα της παράτασης θητείας των ειδικευομένων... Ο νυν αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τον εγκαλεί και οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ συμφωνούν με τη νυν ηγεσία...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο κ. Γρηγοράκος ζητά από την νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μην προσπαθεί να πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ο Ανδρέας Ξανθός του απαντά ότι είναι «προκλητικές» αυτές οι δηλώσεις και οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ αναρτούν στην ιστοσελίδεα τους άποψη στην οποία αναφέρεται ότι πρόκειται για «ξεδιάντροπη παραδοχή» της προηγούμενης κυβέρνησης ότι άφησαν απλήρωτες τις εφημερίες ετών…

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το ΠΑΣΟΚ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ξεκάθαρα ότι μετά από πιέσεις του ΠΑΣΟΚ εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για την καταβολή των εφημεριών των ιατρών σε συνεργασία με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Μέχρι σήμερα έχουν ήδη καταβληθεί στα νοσοκομεία οι επιπρόσθετες εφημερίες για τα έτη 2012 και 2013. Όσο για την παράταση της θητείας των ειδικευόμενων ιατρών θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. υπουργό ότι αυτό συμβαίνει τα τελευταία 5 χρόνια. Ας σταματήσουν να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες κι ας επικεντρωθούν στα φλέγοντα προβλήματα του χώρου της υγείας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ…».

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλά το ΠΑΣΟΚ για «επιτυχίες» της προηγούμενης κυβέρνησης στον τομέα της υγείας. Από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία παραλάβαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση. Δεν είναι δυνατόν αυτοί που το αποδιοργάνωσαν να μας «κουνάνε το δάχτυλο» όταν καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσουμε την επιβίωση των δημόσιων δομών υγείας, να επιτύχουμε την ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αξιόπιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να αναδιοργανώσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας με βάση την καθολική κάλυψη του πληθυσμού, τη στροφή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Πρόληψη, τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας, τη δραστική αντιμετώπιση της προκλητής ζήτησης, της σπατάλης και της διαφθοράς καθώς και τον σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ασθενών.»

Σε σχόλιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ αναφέρεται:

Αφόρητα προκλητικό εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ στις σπάνιες περιπτώσεις που δεν είναι γραφικό.
Ισχυρίζεται λοιπόν ότι την εποχή που ήταν στην κυβέρνηση από κοινού με τη ΝΔ είχαν τακτοποιήσει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του 2012, 2013 και 2014.
Πρόκειται για ξεδιάντροπη ομολογία ότι η απελθούσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ άφησε για τρία χρόνια απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες, χωρίς καν να έχει την πρόθεση να τις καταβάλλει ποτέ στους γιατρούς, τους οποίους εξωθούσε να τις διεκδικήσουν δικαστικά. Και τώρα που εκδίδεται Κοινή Υπουργική Απόφαση για να τακτοποιήσει τις δικές τους ανωμαλίες σκούζουν πως η σημερινή κυβέρνηση τους κλέβει τη δόξα!
Το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται πως είχε τακτοποιήσει και το θέμα των ειδικευόμενων σε παράταση. Μάλιστα το είχαν τακτοποιήσει τόσο καλά ώστε έγιναν δεκάδες απολύσεις τον τελευταίο καιρό, με κίνδυνο να καταρρεύσουν πολλά Τμήματα Νοσοκομείων. Και ξανασκούζει το ΠΑΣΟΚ πως τους έκλεψε τη δόξα ο Ανδρέας Ξανθός με την εγκύκλιο που εξέδωσε για να πάψουν οι απολύσεις.
Για να ΄χουμε το καλό ρώτημα, από πού έκανε όλες αυτές τις τακτοποιήσεις ο κ. Γρηγοράκος, τον οποίο το ΠΑΣΟΚ είχε τοποθετήσει ως αναπληρωτή Υπουργό Υγείας; Από το υπουργείο ή μήπως από το πολιτικό γραφείο που έχει εγκαταστήσει καταχρηστικά εδώ και χρόνια μέσα στο ΚΑΤ, καταλαμβάνοντας χώρο και απασχολώντας ταυτόχρονα υπαλλήλους του Νοσοκομείου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο όριο λειτουργούν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί