«Πάρτι» προμηθειών από γιατρούς ύψους 18 εκατ. ευρώ

  • Iatropedia
Κοντά στο 1,8 εκατ. ευρώ πρέπει να επιστρέψουν εντός 48ωρών γιατροί του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης από παράτυπες και εξωσυμβατικές προμήθειες ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών υλικών με βάση πόρισμα των ελεγκτών υγείας αλλά και απόφαση του νοσοκομείου.

Πάρτι” παράνομης χρήσης ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών υλικών φαίνεται ότι έκαναν γιατροί στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Έτσι μετά από πόρισμα των επιθεωρητών υγείας (ΣΕΥΥΠ), που εξέτασαν την υπόθεση, η ζημιά για το νοσοκομείο ανήλθε κοντά στο 1,8 εκατ. ευρώ, ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν 13 γιατροί ή οι 48 εμπλεκόμενες προμηθεύτριες εταιρείες εντός 48 ωρών σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Είναι η πρώτη φορά που δημόσιος φορέας ζητά την επιστροφή χρημάτων από ιδιώτες καθότι μέχρι σήμερα ανάλογα πορίσματα έμπαιναν στο συρτάρι.

Η διοίκηση του νοσοκομείου απηύθυνε πρόσκληση αποκατάστασης της ζημίας γι αυτό και τα χρήματα θα πρέπει να επιστραφούν άμεσα στα ταμεία του νοσοκομείου διαφορετικά η είσπραξη μπορεί να γίνει και μέσω των εφοριών.

Πρόκειται για υπόθεση που απασχολεί εδώ και καιρό το ΣΕΥΥΠ και οι έλεγχοι είχαν ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια. Πάντως με την απόφαση αυτή ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για διεκδίκηση και άλλων χρηματικών ποσών από ιδιώτες δεδομένου ότι και στο παρελθόν άλλα πορίσματα επιρρίπτουν ευθύνες είτε σε γιατρούς είτε σε εταιρείες για παράνομες δραστηριότητες εντός ΕΣΥ.