Παρέμβαση του εισαγγελέα για γονείς που απειλούν καθηγητές για τις μάσκες

  • Γιάννα Σουλάκη
κορονοϊός
Για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, διέγερση σε ανυπακοή και παράνομη βία θα ελεγχθούν όσοι γονείς αποδειχθεί ότι απειλούν εκπαιδευτικούς σχετικά με τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία, μετά την εισαγγελική έρευνα που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Η απόφαση του Εισαγγελέα ελήφθη μετά από δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι γονείς απείλησαν εκπαιδευτικούς, να μην πιέσουν τα παιδιά τους να φορούν την προστατευτική για τον κορονοϊό, μάσκα στα σχολεία.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι γονείς στέλνουν εξώδικα και επιστολές σε διευθυντές σχολείων, με τις οποίες απειλούν ότι θα καταφύγουν στη δικαιοσύνη, εάν τα παιδιά τους εξαναγκαστούν στη χρήση της μάσκας. Ζητούν, επίσης, γραπτή διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των μαθητών από τη χρήση της, για πιθανή μελλοντική δικαστική χρήση.

Στις ίδιες επιστολές εκατοντάδες γονείς, σύμφωνα με το «Εθνος» δηλώνουν ότι «ο ανήλικος εντός μονάδας εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται ως λήπτης υπηρεσιών υγείας, χωρίς την έγκριση και την παρουσία του νόμιμου κηδεμόνα και ότι οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν χρέη υγειονομικού επόπτη».

Τονίζουν επίσης ότι τα σχολεία δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις, υπουργεία και εκπαιδευτικούς, «ούτε κανένα δημόσιο σχολείο αποτελεί προσωπική ιδιοκτησία κανενός διευθυντή ή συλλόγου διδασκόντων». Όλες οι επιστολές έχουν «απειλητική χροιά», ενώ χαρακτηριστική είναι αυτή, που στάλθηκε προς τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, η οποία έχει τις υπογραφές τα ονόματα και και τα τηλέφωνα 217 γονέων, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο ανήλικος εντός μονάδας εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται ως λήπτης υπηρεσιών υγείας, χωρίς την έγκριση και την παρουσία κηδεμόνα μέσω της χρήσης μη πιστοποιημένου προϊόντος για ιατρικό σκοπό (μη ιατρικής μάσκας)»