Παρεμβάσεις στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να εξαλειφθεί η ταλαιπωρία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Νέο σύστημα ειδοποίησης των ασθενών για τον χρόνο κατά τον οποίο θα μπορούν να παραλάβουν το φάρμακό τους από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ τίθεται σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Μάιο. Οι ασθενείς θα λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό τους για την ημέρα και ώρα ώστε να μεταβούν στο φαρμακείο.

Όπως έγραψε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σε πρώτη φάση το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί για τη χορήγηση ακριβών φαρμάκων για τα οποία σήμερα απαιτείται προέγκριση από ειδική Επιτροπή και εστη συνέχεια θα επεκταθεί στο σύνολο των σκευασμάτων που διατίθενται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ο Οργανισμός στοχεύει στην εξάλειψη της πολύωρης αναμονής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από ασθενείς ή τους συγγενείς τους.

Η μεγαλύτερη αναμονή, καταγράφεται τα πρωινά στα φαρμακεία του κέντρου της Αθήνας και ειδικά στα φαρμακεία της Ομόνοιας και του Γκύζη. Αν και τα φαρμακεία είναι ανοιχτά έως τις 7 το απόγευμα, η μεγαλύτερη προσέλευση  παρατηρείται νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προωθεί μάλιστα σχέδιο πολλαπλών παρεμβάσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Μεταξύ αυτών και η πρόσληψη με δελτίο παροχής υπηρεσιών 30 φαρμακοποιών και 12 βοηθών φαρμακείου, που θα βοηθήσουν στην ενεργοποίηση επιπλέον φαρμακείων. Μάλιστα το επόμενο διάστημα ανοίγει φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ και στο Καματερό, ενώ έως τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσει φαρμακείο στη Γλυφάδα, για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων των νοτίων προαστίων. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μεταστέγασης ορισμένων από τα ήδη λειτουργούντα φαρμακεία σε μεγαλύτερα κτίρια.