Παράταση της θητείας μέχρι και ένα έτος για τους ειδικευόμενους ζητά ο ΙΣΑ

  • Iatropedia
Σοβαρές δυσλειτουργίες στα δημόσια νοσοκομεία έχει δημιουργήσει η νομοθετική ρύθμιση που αφορά την λήξη της θητείας των ειδικευόμενων γιατρών. Αυτό καταγγέλλει το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως αναφέρουν τα μέλη του ΙΣΑ, «ήδη στο ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων η μη κάλυψη των θέσεων των ειδικευόμενων έχει οδηγήσει στην υπολειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου οι οποίες σταδιακά βγαίνουν από τις εφημερίες. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας ,καθώς η τροποποίηση της εν λόγω απαράδεκτης απόφασης από τον νυν υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ,δεν αποκατέστησε το πρόβλημα καθώς κινείται στο ίδιο πνεύμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο καιρό έχουν απολυθεί αρκετοί ειδικευόμενοι χωρίς να έχει πληρωθεί η θέση τους».

Οι γιατροί της Αθήνας εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την δυσλειτουργία των κλινικών και ζητούν από τον υπουργό Υγείας να δοθεί παράταση της θητείας των ειδικευόμενων για ένα έως δύο εξάμηνα.

Αλλά δεν μένουν μόνον εκεί: Εκφράζουν και την αγανάκτησή τους, «για την επιλεκτική και ρατσιστική αντιμετώπιση των ειδικευόμενων των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ ,από την διοίκηση του νοσοκομείου Σισμανόγλειο ,η οποία αρνείται την παράταση της θητείας τους, επικαλούμενη την προέλευσή τους από τα νοσοκομεία του ΙΚΑ».

Και προσθέτουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί οι ειδικευόμενοι ν αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά αφού δεν αποτελεί δική τους υπαιτιότητα το κλείσιμο των νοσοκομείων- που έχει κατά επανάληψη καταγγείλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών- αντιθέτως μάλιστα η διαδικασία αυτή έχει δυσχεράνει την εκπαίδευσή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επικουρικοί γιατροί με 3ετείς συμβάσεις εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη