Παράταση παροχών για τους ανασφάλιστους μέχρι το τέλος του 2016

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το θέμα με τους ανασφάλιστους δεν έχει ακόμα επιλυθεί και ως εκ τούτου, την "τρύπα" σπεύδει να κλείσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Διάταξη με την οποία θα παρατείνεται τουλάχιστον επί ένα έτος το δικαίωμα της παροχής πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, θα φέρει στην Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Αυτό αποκάλυψε σήμερα μιλώντας στην Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης, Γιώργου Λαζαρίδη.

Ο υφυπουργός Εργασίας συμπλήρωσε μάλιστα ότι θα φροντίσουν ταυτόχρονα στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό να αντιμετωπισθούν δυσλειτουργίες του συστήματος με μεγαλύτερη την εισπραξιμότητα, ενώ εκτίμησε στα 6 δις ευρώ τη μαύρη τρύπα από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Ο κ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για ανορθολογισμό στη διαμόρφωση των εισφορών των δικηγόρων των γιατρών και των μηχανικών και σημείωσε την ανάγκη για την εκλογίκευση του συστήματος λέγονατς χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να καταβάλλουν την ίδια εισφορά επαγγελματίες με ετήσια έσοδα 5.000 ευρώ με εκείνους που δηλώνουν έσοδα 500.000 ευρώ»….