Παραπάνω από 3000 παραβρέθηκαν στην γιορτή για την Ημέρα Γονιμότητας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Για πρώτη φορά και με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής με το Δήμο Αμαρουσίου υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου (ΟΑΚΑ).

 

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, ιατρικό και καλλιτεχνικό χώρο, δίνοντας το δικό του αισιόδοξο μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας.

«Είναι η πρώτη φορά που γιορτάζουμε στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας ως Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και στόχος είναι να προσφέρουμε χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία σε όλα τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά.  Η Ελλάδα αποτελεί προορισμό ιατρικού τουρισμού και ζευγάρια από το εξωτερικό έρχονται να βοηθηθούν για να κάνουν παιδιά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Πάντος.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε μικρούς και μεγάλους! Οι μικροί φίλοι πέρασαν ένα απολαυστικό απόγευμα γεμάτο μοναδικές στιγμές γέλιου και άφθονου παιχνιδιού.

Από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι και τις 21:00 η “Αγορά” (Στοά Καλατράβα) μεταμορφώθηκε σε ένα τεράστιο luna park των 5.000 τμ. Οι λιλιπούτειοι καλεσμένοι δεν σταμάτησαν λεπτό να παίζουν ξέγνοιαστα υπό την καθοδήγηση παιδαγωγών. Μετά από τόσες ώρες παιχνίδι η Βίκος Α.Ε ήταν εκεί, δίπλα στα παιδιά με δροσιστικά νερά και απολαυστικά αναψυκτικά. Για τους γονείς με τα πιο μικρά παιδάκια η εταιρεία Κούρτης , δημιούργησε ειδικό χώρο βρεφικής φροντίδας και μητρικού θηλασμού με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ο Δημήτρης Μάρκος, δημοσιογράφος και παρουσιαστής, ήταν ο «ξεναγός» αυτού του μεγάλου party. Ο χορός και το τραγούδι από μικρούς και μεγάλους ξεκίνησε όταν η μουσικοθεατρική ομάδα XANA ZOO ανέβηκε στη σκηνή και εντυπωσίασε όλους τους παρευρισκόμενους με το κέφι και τη θετική τους ενέργεια, ενώ ανάμεσα στο κοινό περιφέρονταν οι LALALOUPSI και τα XΕΛΩΝΟΝΙΝΤΖΑΚΙΑ για αγκαλιές, αναμνηστικές φωτογραφίες και πολύ χορό.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με το μείζον θέμα της υπογεννητικότητας, του οποίου το ποσοστό αυξάνεται στη χώρα μας όλο και περισσότερο. Για το λόγο αυτό στην εκδήλωση μίλησαν ο κύριος Κουμαντάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, ο κος. Πάντος, Γενικός Γραμματέας την Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, καθώς επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο κος. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο κος. Κουρουμπλής, Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο κος. Δαμάσκος, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού  Συμβουλίου Αττικής, ο κος. Ζωγράφος, Καθηγητής Χειρουργικής και Αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και η κυρία Mary Coustas, διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέας και ηθοποιός, η οποία κατάφερε και έκανε το όνειρο της πραγματικότητα με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα.

SFYNAKIS

Η εκδήλωση κορυφώθηκε όταν ο αγαπημένος καλλιτέχνης μικρών και μεγάλων  Διονύσης Σχοινάς απογείωσε το κέφι και τη διάθεση του κόσμου στα ύψη με μια μοναδική Live συναυλία, όπου ερμήνευσε νέες και παλιές του επιτυχίες. Τη δική του μουσική σφραγίδα έβαλε και ο Νεκτάριος Σφυράκης, ο οποίος με το συγκρότημά του παρουσίασε ένα μοναδικό ποτ πουρί από ελληνικά και ξένα αγαπημένα κομμάτια.