Παράνομες προσλήψεις στον ΠΙΣ καταγγέλλει ο Δημήτρης Βαρνάβας

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΙΣ
Παράνομες και φωτογραφικές διαδικασίες στην πρόσληψη υπαλλήλων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), καταγγέλλουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ, Δημήτρης Βαρνάβας και Μιχάλης Ψαλτάκος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις 8 Αυγούστου 2019 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΠΙΣ πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη δύο υπαλλήλων με συμβάσεις μίσθωσης έργου ορισμένου χρόνου, χωρίς όμως, αυτό να έχει αποφασιστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως υποστηρίζουν οι δύο καταγγέλοντες.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η εν λόγω πρόσκληση ούτε συζητήθηκε, ούτε αποφασίστηκε ποτέ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, το οποίο αποτελεί το μόνο αρμόδιο όργανο για λήψη τέτοιων αποφάσεων. Περαιτέρω στην προκήρυξη γίνεται λόγος για αξιολόγηση υποψηφίων από Επιτροπή «που έχει συσταθεί γι αυτό το σκοπό». Η αλήθεια είναι πως ποτέ δε συστάθηκε τέτοια Επιτροπή. Τέλος, η προκήρυξη αναρτάται εν μέσω Αυγούστου και με περιθώριο υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους αυστηρά πέντε ημερών (εκ των οποίων δύο αργίες) και η δημοσίευση της προκήρυξης γίνεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του ΠΙΣ».

Οι Βαρνάβας-Ψαλτάκος, καταγγέλλουν «περιφρονητική στάση του Προεδρείου του ΠΙΣ απέναντι στο Δ.Σ», ενώ υποστηρίζουν, ότι οι υποψήφιοι των οποίων η αίτηση θα απορριφθεί, έχουν βάσιμο λόγο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνης και να ακυρώσουν την προκήρυξη, «…διασύροντας τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για επιλήψιμες, φωτογραφικές και ρουσφετολογικές διαδικασίες».