Παραιτήθηκε ο Θεοκλής Ζαούτης από τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ – Στη θέση του ο Χ. Χατζηχριστοδούλου

  • Γιάννα Σουλάκη
Ζαούτης
Την παραίτησή του υπέβαλε στο Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.

Οι ανακατατάξεις που σχεδιάζονται το τελευταίο διάστημα στον ΕΟΔΥ, οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη, ο οποίος είχε αναλάβει θητεία στις 5 Οκτωβρίου του 2021 κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, στη θέση του Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Η παραίτηση Ζαούτη ήρθε ως αποτέλεσμα των ανακατατάξεων και διοικητικών αλλαγών που γίνονται το τελευταίο διάστημα στον ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζεται πως πριν από μια εβδομάδα ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου, ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας  Στέλιος Ορφανός, ενώ ταυτόχρονα, αναμένεται να καταργηθούν οι δύο θέσεις των αντιπροέδρων του ΕΟΔΥ.

Για τη θέση του προέδρου του Οργανισμού προαλείφεται ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. 

Το νέο ΔΣ του ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Το παρασκήνιο

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αντικατάσταση Ζαούτη είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία και χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νεα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ.
Μάλιστα είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπ. Υγείας με αλλαγές στη δομή του οργανισμού.
Η αναπληρώτρια υπουργος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με το νέο Πρόεδρο Χ. Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητή Υγιεινης και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος προϊστατο μεχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μάλιστα , το Εργαστήριο αυτο αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επι μονίμου βάσεως στο εργαστήριο.
Η αναπληρώτρια Υπουργός συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδουλου οσο και με τους επικεφαλείς του εργαστηρίου, αλλα και τις Κινητές Ομαδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή. Ο κ.Ζαούτης δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να  γίνει σήμερα.