Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας – Αλλαγές στον ΕΟΔΥ και την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων

  • Γιάννα Σουλάκη
Αρκουμανέας
Κατατέθηκε και επισήμως η παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, στο γραφείο του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Την ίδια στιγμή, έντονη φημολογία υπάρχει τόσο γύρω από τα πρόσωπα που αναμένεται να τον διαδεχθούν στον ΕΟΔΥ, όσο και για ενδεχόμενες επικείμενες αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, γεγονός που φέρνει αναπόφευκτα ντόμινο αλλαγών στον ΕΟΔΥ.

«Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την αποδέχτηκε και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Παναγιώτης Αρκουμανέας: «Τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύθηκε η κυβέρνηση»

Από την πλευρά του ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ευχαρίστησε μέσω των social media τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του στον Οργανισμό.

Παράλληλα κοινοποίησε και την εκτενή επιστολή παραίτησής του, στην οποία παραθέτει τον απολογισμό του έργου του στα δύο χρόνια της θητείας του, στο πιο νευραλγικό πόστο της Υγείας μέσα στην πανδημία.

«Τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το καθήκον μου», αναφέρει στον προσωπικό του απολογισμό, ο Π. Αρκουμανέας.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

Βιογραφικά που βρίσκονται στο τραπέζι του Υπουργού Υγείας

Ήδη, στο τραπέζι του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, βρίσκονται τα βιογραφικά προσώπων που ενδέχεται να διαδεχθούν τον Παναγιώτη Αρκουμανέα στο πιο κρίσιμο πόστο της Υγείας, μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρώτο φαβορί για την θέση του Προέδρου του ΕΟΔΥ είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενώ δεύτερος στην τελική λίστα είναι ο πρώην Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνος Ευσταθίου.

Το iatropedia.gr επικοινώνησε και με τους δύο, οι οποίοι ούτε διέψευσαν ούτε επιβεβαίωσαν την πρόταση από την πλευρά του Υπουργού Υγείας, στα χέρια του οποίου βρίσκονται οι τελικές αποφάσεις.

Συνεχίζεται ο θόρυβος για αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Συνεχίζεται παράλληλα η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, για πιθανές αλλαγές στον αριθμό και τη σύσταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Πηγές του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπάρχει η οποιαδήποτε πρόθεση από την πλευρά του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, να προχωρήσει σε αλλαγές στην Επιτροπή.

«Κατηγορηματικά τονίζεται ότι η Επιτροπή των ειδικών θα συνεχίσει αμετάβλητα και απρόσκοπτα το έργο της», επισημαίνουν συγκεκριμένα, στο iatropedia.gr.
Ωστόσο, οι διαρροές από την πλευρά της κυβέρνησης συνεχίζονται για το ενδεχόμενο η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, να αλλάξει σχήμα και κυρίως αριθμό, από 33 επιστήμονες που την απαρτίζουν σήμερα, σε μόλις 7.

Πληροφορίες του iatropedia.gr, ωστόσο, αναφέρουν πως στις αρχές της εβδομάδας υπήρξαν διαβεβαιώσεις από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη προς τους επιστήμονες, ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη σύσταση της Επιτροπής, κάτι που επιβεβαιώνει τώρα σε κάθε τόνο και το υπουργείο Υγείας.