Παραίτηση- βόμβα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του θα παραμείνει ο κ. Σωτήρης Μπερσίμης ο οποίος υπέβαλε προ ημερών την παραίτησή του η οποία και έγινε δεκτή σήμερα.

«Προσωπικοί» λέγεται ότι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Μπερσίμη, τον αναμφισβήτητα πιο πετυχημένο και κατάλληλο για την θέση αυτή πρόεδρο του Υπερταμείου. Παρά το γεγονός ότι αυτή η αιτιολογία δίνεται στη δημοσιότητα, είναι γεγονός ότι αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα τον έχουν παρακάμψει, ειδικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, και έχουν προχωρήσει σε αποφάσεις ενώ εκείνος απουσίαζε.

Τώρα αναμένεται το συντομότερο η προκήρυξη διεθνούς ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης. Πληροφορίες αναφέρουν ΄τι ίσως είναι και σήμερα ή το αργότερο Δευτέρα ή Τρίτη.

Ο κ. Μπερσίμης πάντως δεν δείχνει δυσαρεστημένος ειδικά από την σχέση του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και γενικά κρατά μια στάση συγκαταβατική και ήρεμη όπως άλλωστε αρμόζει στην προσωπικότητά του. δεδομένου ωστόσο ότι για να γίνει η δική του επιλογή χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν πρέπει να περιμένουμε αλλαγές στον οργανισμό πριν από το επόμενο 6μηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν