«Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης: Καταρρέει η νευροχειρουργική κλινική – Καταγγελία

  • Γιάννα Σουλάκη
Παπανικολάου
Τραγική υποστελέχωση από γιατρούς στο "Παπανικολάου" Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών.

Η τραγική υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, είναι «σκόπιμη», με στόχο «την πλήρη εμπορευματοποίηση της περίθαλψης», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί κι αυτό, όπως προσθέτουν, «δεν αφορά μόνο τα Παιδιατρικά νοσοκομεία όπως αποδείχτηκε το τελευταίο διάστημα, αλλά αφορά και νοσοκομειακά τμήματα ενηλίκων και μάλιστα όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και στις μεγάλες πόλεις».

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εξακολουθούν να αγνοούν προκλητικά τις, από καιρό, εκκλήσεις του εκεί Επιστημονικού Υπευθύνου και όλων των εναπομεινάντων γιατρών για την αναγκαιότητα προκήρυξης δύο (2) θέσεων Επιμελητών. Επίσης έχουν αγνοηθεί και σχετικές προηγούμενες παρεμβάσεις από την ΕΝΙΘ και από την ΟΕΝΓΕ, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί.

«Από τα παραπάνω προκύπτει πως είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να οδηγήσει σε λειτουργική κατάρρευση την Νευροχειρουργική κλινική ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, γιατί στην απέναντι μεριά βρίσκονται τεράστια κερδοσκοπικά συμφέροντα ομίλων ιδιωτικών κλινικών. Δηλαδή ακριβώς το ίδιο που επιδιώκεται συνολικά στην περίθαλψη», τονίζουν.

Οι γιατροί απαιτούν να προκηρυχθούν οι δύο (2) θέσεις Επιμελητών που επίμονα ζητούν ο Επιστημονικός Υπεύθυνος και οι υπόλοιποι γιατροί της Νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης.