Παπαευσταθίου: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε»

  • Γιάννα Σουλάκη
Παπαευσταθίου
Δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στο ΕΣΥ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος συμμετείχε σήμερα στην ενημέρωση για τον κορονοϊό στο πλευρό του υπουργού Υγείας, κ. Κικίλια.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Παπαευσταθίου ανέφερε ότι σε ένα χρόνο covid οι διακομιδές σε όλη την χώρα έφτασαν τις 61.000 και έγιναν 100 αεροδιακομιδές, ενώ τις τελευταίες 17 μέρες έγιναν 7.500 διακομιδές εκ των οποίων 3.700 στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι γίνονται καθημερινά περισσότερες από 200 διακομιδές στην Αττική.

«Βρισκόμαστε σε 24ωρη υπηρεσία και κάνουμε διορθωτικές. Περισσότερο από 200 συνάνθρωποί μας κάθε μέρα διακομίζονται σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά θα τη χαρακτηρίζαμε διαχειρίσιμη. Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ έχει φτάσει στον μέγιστο αριθμό το τελευταίο διάστημα και ενισχύονται. Το άθροισμα των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι σε νούμερο που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε μέχρι πρότινος. Η μεταφορά ασθενών είναι ιατρική πράξη. Οι όποιες καθυστερήσεις και αναμονές οφείλονται στις δυνατότητες ή μη των ΜΕΘ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαευσταθίου.

Σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ covid είπε ότι συνεχώς προστίθενται στο σύστημα νέες και γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν οι ανάγκες.

«Παρακολουθούμε την εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων και προσπαθούμε να διαχειριστούμε όλους τους ασθενείς στο Σύστημα Υγείας», ανέφερε ο κ. ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και πρόσθεσε, ότι «παρά την κρισιμότητα της κατάσταση θα μπορέσουμε να βγούμε όρθιοι» κατέληξε.