Πάνος Παπανικολάου στη Βουλή: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και σε αυτό το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την κατάσταση που επικρατεί στο γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου εργάζεται ο ίδιος αλλά και τη γενική εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων, παρουσίασε με μελανά χρώματα ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου μιλώντας σήμερα στη Βουλή. Η Ομοσπονδία, δήλωσε, είναι εντελώς αντίθετη με τις διατάξεις που προωθούνται...

Στην κοινή συνεδρίαση επιτροπών της Βουλής και την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων και φορέων για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022», μίλησε σήμερα ο κ. Πάνος Παπανικολάου.

«Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και σε αυτό το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, όπως ακριβώς ήμασταν κατηγορηματικά αντίθετοι και σ’ όλα τα προηγούμενα τα τελευταία οκτώ χρόνια», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του.

Περιγράφοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες το προσωπικό προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνθήκες υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης και τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή 8/6/18 στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου ενώ ήταν σε εξέλιξη χειρουργική επέμβαση, έμεινε το νοσοκομείο επί 50 λεπτά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τους διασωληνωμένους ασθενείς με φορητούς αναπνευστήρες μέσα σε κοινούς θαλάμους.

«Σ’ αυτό το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, θα είμαστε στην απέναντι όχθη, όπως ακριβώς ήμαστε στην απέναντι όχθη αυτής της πολιτικής όλα τα προηγούμενα χρόνια, και αυτή τη σταθερή στάση αγώνα, δεν την αλλάζουμε σαν εκκρεμές, με κριτήριο ποιο κόμμα θα ασκεί κάθε φορά, αυτή τη μνημονιακή καταστροφική πολιτική», τόνισε σε άλλο σημείο για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «βαρέως ανθυγιεινό».

Παρακολουθήστε την ομιλία του Πάνου Παπανικολάου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν