Πάνος Παπανικολάου: Κάποιοι θίγονται με την επισήμανσή μας περί δικηγορίστικων κερδοσκοπικών κυκλωμάτων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Πόλεμο" κατά όσων περιμένουν στη γωνία τους γιατρούς για να κερδοσκοπήσουν από τα ιατρικά λάθη και την πρόθεση της Πολιτείας να μην στηρίζει πια τους γιατρούς του Δημοσίου τομέα, έχει ανοίξει ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου.

Σημειώνει ο κ. Πάνος Παπανικολάου:

Η εντύπωση που σχημάτισα κατά την επίσκεψή μου την Τρίτη 17/4 από την συνέντευξη τύπου, την πορεία στους δρόμους του Ρεθύμνου προς το δικαστικό μέγαρο και προς τα γραφεία της περιφέρειας, και από συζητήσεις με πολίτες είναι πως το κλίμα στην πλειοψηφία της τοπική κοινωνίας είναι θετικό για το δίκαιο των θέσεων των νοσοκομειακών γιατρών.

Παραφωνία η εξοργιστική στάση της Αντιπεριφερειάρχου κ. Λιονή, δικηγόρου στο επάγγελμα, η οποία … θίχτηκε (!)  με την επισήμανσή μας περί δικηγορίστικων κερδοσκοπικών κυκλωμάτων που έχουν ευοδώσει μια βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών σε όλη την χώρα για ιατρικές επιπλοκές, και εκτόξευσε  απαράδεκτους υπαινιγμούς εναντίον συλλήβδην των νοσοκομειακών γιατρών Ρεθύμνου για «φακελάκια» κλπ.

Θα πρέπει όλες οι Ενώσεις δυναμικά και αποφασιστικά να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σχετικά με το σοβαρότατο ζήτημα αυτής της κερδοσκοπικής  βιομηχανίας διώξεων (διασυρμός γιατρών στα ποινικά δικαστήρια για ιατρικές επιπλοκές προκειμένου να ευοδωθούν μετέπειτα αστικές αγωγές για παχυλές αποζημιώσεις).

Πάνος Παπανικολάου