Πάνω από 8 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν για τους πρόσφυγες στο Κιλκίς

  • Iatropedia
Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 3.000 συμπολιτών μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε χθες η συναυλία των καλλιτεχνών Δημήτρη Μπάση και Ραλλίας Χρηστίδου, στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από οκτώ τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.

Οι δύο καλλιτέχνες εμφανίστηκαν αφιλοκερδώς στη συναυλία αλληλεγγύης και χάρισαν μοναδικές στιγμές σε όσους παραβρέθηκαν στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Θεάτρου Λόφου του Κιλκίς, μεταξύ των οποίων, ήταν και οι εκατοντάδες ένστολοι εθελοντές, που προσφέρουν καθημερινά φιλανθρωπικό έργο προς τους πρόσφυγες στον τελωνειακό σταθμό της Ειδομένης. Τόσο ο Δημήτρης Μπάσης, που κατάγεται από το Κιλκίς, όσο και η Ραλλία Χρηστίδου, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κιλκίς και δέχθηκαν να ενισχύσουν ανιδιοτελώς τη δράση του.

Στη συναυλία παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος κατά τη διάρκεια χαιρετισμού, εξήρε το αδιάλειπτο έργο των εθελοντών του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κιλκίς στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, ενώ εξέφρασε και την συγκίνησή του για την τεράστια ανταπόκριση του κοινού. «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, είναι ο μεγαλύτερος εθελοντικός Οργανισμός στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Αυγερινός, «με πολύπλευρο και διαχρονικό ανθρωπιστικό έργο, που βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ενεργοποίηση των πολιτών στις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής, έχοντας ως μοναδικό του στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε η υποδοχή της Φλόγας της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντικής Αιμοδοσίας και η αφή της στο βωμό του αμφιθεάτρου από την πρόεδρο του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κιλκίς κ. Αικατερίνη Φραγκίδου.

Η ανθρωπιστική βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκε θα προωθηθεί το συντομότερο για τη στήριξη και φροντίδα των προσφύγων στην περιοχή της Ειδομένης, ενώ ένα μεγάλο μέρος της αναμένεται να καλύψει και τις ανάγκες 500 οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών του Νομού Κιλκίς για έναν χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν