Πάνω από 106 παράνομες «αποκλειστικές» εντοπίστηκαν από τις αρχές σε νοσοκομεία!

  • Iatropedia
Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α) του ΙΚΑ παρουσία της αστυνομίας σε 8 μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, βρέθηκαν 106 ανασφάλιστες αλλοδαπές να εργάζονται κανονικά.

Αιφνιδιαστική επιχείρηση σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής για να εντοπίσουν παράνομη και αδήλωτη εργασία αποκλειστικών νοσοκόμων πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές του ΙΚΑ.

Η έρευνα έγινε παρουσία αστυνομικών, από ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α) του ΙΚΑ και κατεγράφησαν 106 ανασφάλιστες αλλοδαπές που δεν διέθεταν τη σχετική άδεια, πιστοποιητικά υγείας ή νομιμοποιητικά έγγραφα.

Οι αποκλειστικές, που εργάζονταν νόμιμα, δεν ξεπερνούσαν τις δέκα, ενώ και στα οκτώ νοσοκομεία διαπιστώθηκε ότι τα γραφεία προϊσταμένων βάρδια, δεν τηρούσαν στοιχεία παρουσίας των παράνομων αλλοδαπών στους θαλάμους των ασθενών.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, είναι εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις 35.000 αποκλειστικές και αποκλειστικοί νοσοκόμοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι, σήμερα, άνεργοι.

Τα στελέχη του Ιδρύματος εκτιμούν ότι οι παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες ξεπερνούν τις 200.000.

Στην πλειοψηφία τους, είναι γυναίκες από τις βαλκανικές χώρες, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Η ζημιά για το ΙΚΑ, μόνον από αυτήν τη δραστηριότητα, υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ το μήνα και στα 1,2 δισ. ευρώ ευρώ το χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ