Πανικός στις ΗΠΑ για ένα… “θεληματικό πηγούνι”

  • Iatropedia
Τρίβουν τα χέρια τους οι πλαστικοί χειρουργοί στις ΗΠΑ, από την κατακόρυφη αύξηση στις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στο πηγούνι και την γνάθο. Ξεχάστε λοιπόν τις γυναίκες που επέσπευδαν μαζικά στους πλαστικούς για να σμιλέψουν την κοιλία, τους γλουτούς και να κάνουν το στήθος τους μεγάλο που θα αψηφά όμως τους νόμους της βαρύτητας. Πλέον οι καλύτεροι πελάτες είναι οι άνδρες, εκεί κοντά στα 50 τους.

Οι πλαστικοί προσπάθησαν να ερμηνεύσουν αυτό το φαινόμενο και κατέληξαν ότι οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις στο πηγούνι και στη γνάθο σημείωσαν μεγάλη άνοδο, επειδή η “γενιά των 50ρηδων” μεγαλώνει. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 2011 της Αμερικανικής Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών, αυτού του είδους οι επεμβάσεις αυξήθηκαν κατά 71% μέσα σε ένα χρόνο. “Το πηγούνι και η γνάθος είναι από τα πρώτα σημεία στο πρόσωπο που πλήττονται από τα χρόνια που περνούν. Η επέμβαση στο πηγούνι θεωρείται ως ένας τρόπος να φαίνεται κανείς νέος, χωρίς να κάνει λίφτινγκ», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Μάλκολμ Ροθ.

«Οι άνθρωποι συνδέουν υποσυνείδητα ένα τετράγωνο πηγούνι με την εξουσία, την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα», προσθέτει ο χειρουργός Ντέρικ Αντελ από τη Νέα Υόρκη που έχει μελετήσει και ερμηνεύσει τις επιθυμίες ασθενών του, διευθυντικών στελεχών.

Στην έκθεση διευκρινίζεται πως το 2011 πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ 13,8 εκατομμύρια επεμβάσεις, από τις οποίες 1,6 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούσαν εμφυτεύματα στήθους, ρινοπλαστική και λιποαναρρόφηση.

Αύξηση σημειώθηκε και στις αισθητικές επεμβάσεις, όπως το Bottox. Την περασμένη χρονιά πραγματοποιήθηκαν 5,6 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Η Παγκόσμια Ενωση Πλαστικών Χειρουργών ανακοίνωσε, επικαλούμενη στοιχεία του 2010, ότι το 17,1% των αισθητικών επεμβάσεων πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και το 16,8% στη Βραζιλία. Στην Ευρώπη, πρώτη χώρα στις πλαστικές είναι η Ιταλία και ακολουθεί η Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

και οι άνδρες κάνουν πλαστικές