Πανικός στην κυβέρνηση για το διορισμό Δαραβίγκα στον ΟΚΑΝΑ! Όλο το καυτό παρασκήνιο

  • Iatropedia
Έσπασαν τα τηλέφωνα μεταξύ Μαξίμου και υπουργείου Υγείας για τον διορισμό του Ιωάννη Δαραβίγκας του αναπληρωτή προέδρου στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών. Διορισμός που ανεκλήθη την τελευταία στιγμή με την εμπλοκή του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Διαβάστε όλο το παρασκήνιο για την υπόθεση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αναστάτωση προκάλεσε στους κόλπους της κυβέρνησης ο διορισμός του Ιωάννη Δαραβίγκα, γνωστού από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ.

Η υπόθεση του διορισμού του έγινε γνωστή μόλις λίγες ώρες μετά τον ανασχηματισμό και το διορισμό του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Κάποιες πληροφορίες μάλιστα έφθασαν και στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως αναφέρουν πηγές του iatropedia.gr ο κ.Δαραβίγκας είχε διαδώσει σε φίλους και γνωστούς την είδηση του διορισμού του με αποτέλεσμα ταυτόχρονα με το Μέγαρο Μαξίμου να ενημερωθεί και ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Τότε ήταν που χτύπησε το τηλέφωνο του κ.Βορίδη και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ο οποίος και ζήτησε να επιβεβαιώσει την πληροφορία και στην περίπτωση που ίσχυε ζήτησε να ….φύγει παρ αυτά ο κ.Δαραβίγκας από τη θέση του πριν ακόμη την αναλάβει.

Και η είδηση επιβεβαιώθηκε. Βέβαια αυτό που ακόμη αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ποιος είχε τελικά τη …φαεινή ιδέα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ή η αρμόδια για θέματα ναρκωτικών τέως υφυπουργός Ζέττα Μακρή;

ΑΔΩΝΙΣ: Αναλαμβάνω την ευθύνη!

Πάντως το ΦΕΚ του διορισμού του που απεσύρθη άρον άρον έφερε την υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη. Ο ίδιος έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Παρακαλώ πολύ ο Άδωνις δεν καρφώνει ποτέ τη Ζέττα ούτε και κανέναν άλλον. Για κάθε θέμα που έχει την δική μου υπογραφή έχω εγώ την ευθύνη».

Γεγονός καθόλου τυχαίο καθώς λίγες ώρες πριν είχαν βουίξει τα δημοσιογραφικά γραφεία με πληροφορίες που ήθελαν τον Άδωνι Γεωργιάδη να επιρρίπτει την ευθύνη στην μέχρι πρόσφατα υφισταμένη του και εκείνη με την σειρά της στον προϊστάμενο της.

Στην όλη υπόθεση ενεπλάκη και το όνομα πρώην υφυπουργό Υγείας ο οποίος φέρεται να πρότεινε τον κ.Δαραβίγκα για τη θέση αυτή λόγω της παλαιότερης δράσης του κατά των ναρκωτικών.

Μ αυτά και μ αυτά στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Υγείας αναζητούν ακόμη τον εμπνευστή της υπόθεσης. Μέχρι τότε τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ, θέση άμισθη, θα αναλάβει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ Ιωάννης Διακογιάννης, με εξειδίκευση στις Τοξικοεξαρτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί γύρισε ο Άδωνις στην TV; Η πικρία και η σιωπή…

Η πρώτη απεργία στο ΕΣΥ με Βορίδη την ερχόμενη εβδομάδα! Κατεβάζουν ρολά γιατροί-εργαζόμενοι

Τι θεωρούν πιο επικίνδυνο για την υγεία τους οι Έλληνες;

Άδωνις: «Γιατί συγκινήθηκα στην τελετή»! Το μήνυμα σε Ζέττα, Μπέζα