Πανικός στην Κίνα από θάνατο από τη γρίπη των πτηνών

  • Iatropedia
Οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Σεν Τσεν στη νότια Κίνα ζήτησαν από τους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται, μετά από τον πρώτο θάνατο μέσα σε 18 μήνες, από τη γρίπη των πτηνών στη χώρα.

Το κέντρο ελέγχου ασθενειών της Σεν Τσεν επιβεβαίωσε ότι το θύμα, ένας άνδρας 39 ετών οδηγός λεωφορείου, είχε έρθει σε επαφή με πουλερικά, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πως μολύνθηκε από τον ιό Η5Ν1. “ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και οι πολίτες δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται” αναφέρει η ανακοίνωση της υπηρεσίας Υγείας.

Στο Χονγκ Κόνγκ που συνορεύει με την επαρχία Σεν Τσέν, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε συναγερμό. Το επίπεδο του συναγερμού για τη γρίπη των πτηνών είναι πολύ σοβαρό ανακοίνωσαν οι αρχές του Χονγκ Κόνγκ και ήδη απαγόρευσαν τις εισαγωγές ζωντανών πουλερικών από τη γειτονική τους επαρχία.

Η Κίνα θεωρείται μια χώρα με τεράστιο κίνδυνο επιδημίας της γρίπης των πτηνών εξαιτίας, του γεγονότος ότι πρόκειται για τη χώρα με τη μεγαλύτερη ανά τον κόσμο, παραγωγή εκτροφής πουλερικών, αλλά και του γεγονότος ότι στην επαρχία άνθρωποι και πουλερικά ζουν πολύ κοντά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

πανικός από θανατηφόρο ιό γρίπης που γεννήθηκε στα εργαστήρια

επιβιώνει η γρίπη των πτηνών στην Αίγυπτο