Πανεπιστημιακό Λάρισας: Σύγχρονος εξοπλισμός αξίας 1,3 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Νέος εξοπλισμός για τα χειρουργεία και την αναισθησιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020. Είναι μια εξαιρετικά καλή εξέλιξη καθώς το νοσοκομείο καλύπτει δεκάδες χιλιάδες πολιτών και έχει μεγάλες ανάγκες...

Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι η αιρετή Περιφέρεια στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι «η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της».

Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας, ο εξοπλισμός για τα χειρουργεία αφορά προβολείς χειρουργείου τεχνολογίας LED, χειρουργικές τράπεζες γενικής χειρουργικής με τον εξοπλισμό τους, χειρουργικές διαθερμίες, πλυντήριο υποδημάτων χειρουργείου, φορεία μεταφοράς ασθενών, τραπέζια εργαλειοδότησης, στεγνωτήριο χειρουργικών εργαλείων και πλυντήρια χειρουργικών εργαλείων.

Παράλληλα, ο εξοπλισμός για την αναισθησιολογική κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας αφορά μηχανήματα κυρίως για την κάλυψη νέων αναγκών, αλλά και για την αντικατάσταση εξοπλισμού πεπαλαιωμένης τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να αντικατασταθούν αναισθησιολογικά μηχανήματα, μόνιτορ αιμοδυναμικής παρακολούθησης και ένας απινιδωτής με νέα σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα.

Όπως επισήμανε ο κ. Αγοραστός, «με τα νέα μηχανήματα βελτιώνουμε την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και συντελούμε στην αρτιότερη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ολοκληρωμένης φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Η ευθύνη του νοσοκομείου είναι πλέον να τρέξει γρήγορα τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του εξοπλισμού αλλά και την προμήθεια του υπόλοιπου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού».