Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων για ελλείψεις φαρμάκων: «Έχουμε δηλώσει τα αποθέματά μας στον ΕΟΦ»

  • Γιάννα Σουλάκη
ελλείψεις φαρμάκων
Το θέμα της έλλειψης φαρμάκων είναι πολυπαραγοντικό και παγκόσμιο φαινόμενο, δηλώνουν οι Φαρμακαποθηκάριοι σε σημερινή τους ανακοίνωση. Τονίζουν δε, πως τα κενά στα ελλειπτικά φάρμακα έχουν αποκατασταθεί.

Απαντήσεις σε όλα τα θέματα που τους έχει προσάψει η κυβέρνηση, αλλά και η κοινή γνώμη το τελευταίο διάστημα, σχετικά με τις παράλληλες εξαγωγές και τις ελλείψεις φαρμάκων, έδωσε σήμερα ο Πανελλήνιο Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, τα μέλη του ΠΣΦ οι παράλληλες εξαγωγές έχουν απαγορευθεί πολύ καιρό, ενώ και οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν δηλώσει όλα τα αποθέματά τους για κάθε έλεγχο και στη διάθεση των αρχών.

Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ) ενημερώνει για πολλοστή φορά ότι:

1.Εδώ και πολύ καιρό έχει απαγορευτεί από τον ΕΟΦ η εξαγωγή φαρμάκων που ήταν  σε έλλειψη. Oι ελλείψεις αυτές έχουν αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολο τους (σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ και τον Υπουργό Υγείας).

2.Έχουμε δηλώσει σε ειδική πλατφόρμα στον ΕΟΦ τα αποθέματα μας  όσον αφορά τα συγκεκριμένα φάρμακα, προκειμένου να έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί ελέγχους κατά την κρίση του.

3.Οι φαρμακαποθήκες παρέμειναν ανοιχτές όλη την περίοδο των εορτών πλην της ημέρας των Χριστουγέννων και της ημέρας των Φώτων, σε αντίθεση με τις φαρμακοβιομηχανίες, oι οποίες έκλεισαν επί δεκαπενθήμερον.

4.Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι πολυπαραγοντικό και παγκόσμιο φαινόμενο.

Τα μέλη του ΠΣΦ παραμένουν, όπως λένε, στη διάθεση όποιου πολιτικού φορέα επιθυμεί να ενημερωθεί για τα αληθή αίτια του προβλήματος και καλούν, αλλά και συνιστούν στα πολιτικά κόμματα «και μάλιστα σε αυτά που αυτοπροσδιορίζονται ως κόμματα εξουσίας, να ενημερώνονται σφαιρικά πριν υιοθετήσουν λανθασμένες απόψεις», όπως καταλήγουν.