Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ξεκινά καμπάνια για τη δωρεά οργάνων, την Παρασκευή στην Κρήτη

  • Iatropedia newsroom
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης και δράσεων με στόχο να αναδείξει τη σημασία της δωρεάς οργάνων.

Από το Ηράκλειο Κρήτης ξεκινάει η καμπάνια για τη δωρεά οργάνων που οργάνωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, και την οποία επικοινώνησε ο πρόεδρος Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ήδη από την περασμένη εβδομάδα και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Η δωρεά οργάνων και ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή αλτρουισμού και εθελοντικής προσφοράς, καθώς είναι η βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης, που είναι και η μόνη θεραπευτική λύση σε τελικά στάδια ανεπάρκειας οργάνων.

Δείτε επίσης: Εξαδάκτυλος: Οι δωρητές οργάνων έχουν αυξηθεί κατά 30% – Δράσεις για την προώθηση των μεταμοσχεύσεων

Η ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων δεν εξαρτάται μόνο από την Επιστημονική και Τεχνολογική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Εξαρτάται πρωτίστως από την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλης της κοινωνίας , τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ξεκινά – σε συνεργασία με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας – εκστρατεία ενημέρωσης και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε τη σημασία της δωρεάς οργάνων ως κορυφαία πράξη ανιδιοτέλειας, ανθρωπισμού και αγάπης ώστε να αυξηθούν οι δωρητές.

Η καμπάνια ξεκινάει από το Ηράκλειο της Κρήτης σε συνεργασία με τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο, με εκδήλωση το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στις 11.00 στην Αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ.