Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας Παθήσεων Μαστού

  • Ρούλα Τσουλέα
μαστός συνέδριο
Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας Παθήσεων Μαστού άρχισε τις εργασίες του στην Αθήνα.

Ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο που αφορά τον μαστό με τίτλο «Διλήμματα και Αντιθέσεις» άρχισε σήμερα τις εργασίες του στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί την 1 Ιουνίου 2019.

Πρόκειται για το  3ο Πανελλήνιο  Συνέδριο της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας Παθήσεων Μαστού (ΕΓΕΠΑΜ), που τιτλοφορείται  «Διλήμματα και Αντιθέσεις» και διεξάγεται στην αίθουσα Prive της Αίγλης Ζαππείου.

Κύριος στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι  η ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων και η ενημέρωση για την πρόοδο της έρευνας σε αμφισβητούμενα θέματα αντιμετώπισης παθήσεων μαστού. Στόχος είναι επίσης η σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ των Ακαδημαϊκών Μονάδων αλλά και του ευρύτερου επιστημονικού δυναμικού που ασχολείται με το μαστό.

Επιστρατεύοντας τη γνώση χειρουργών μαστού, εξειδικευμένων απεικονιστών στο μαστό, παθολοανατόμων, παθολόγων ογκολόγων, ακτινοθεραπευτών,  πλαστικών χειρουργών, ψυχολόγων, φυσιοθεραπευτών, τεχνολόγων, φροντιστών υγείας και νομικών που πρόκειται να παρευρεθούν στο συνέδριο, οι επιστήμονες φιλοδοξούν να καλύψει το συνέδριο όλα τα φλέγοντα θέματα της Μαστολογίας και να αναδείξει τις δυνατότητες και τα επιτεύγματά της στην σύγχρονη εποχή.

Η θεματολογία

Μερικά από τα σημαντικά  θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

  • Καρκίνος του μαστού στην κύηση
  • Κύηση μετά από καρκίνο του μαστού
  • Χειρουργική μετά από νεοεπικουρική χημειοθεραπεία
  • Ο ρόλος της ακτινοθεραπείας στη μασχάλη
  • Screening γενικού πληθυσμού
  • Πώς πρέπει να γίνεται η προ εγχειρητική σταδιοποίηση
  • Πως πρέπει να γίνεται ο έλεγχος της τοπικής υποτροπής.

Πεποίθηση των διοργανωτών είναι ότι η γνώση πρέπει να μεταφέρεται αφιλοκερδώς από αυτούς που την κατέχουν σε αυτούς που την αναζητούν. Έτσι, συνεχίζοντας την παράδοση των συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας Παθήσεων Μαστού, η εγγραφή και η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου είναι ο κ. Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, ενώ πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο κ. Μιχαήλ Μαυρουδής.