ΠΑΝΔΗΚΙ: Προσφεύγει στο ΣτΕ κατά του ΔΣ του ΠΙΣ και ζητά επανάληψη εκλογών

  • Iatropedia newsroom
γιατρός
"Ανίερη συμμαχία", χαρακτηρίζει η παράταξη ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι τον τρόπο σύστασης του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

Η μία από τις δύο φιλοκυβερνητικές παρατάξεις στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), Πανελλήνια Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι) με επικεφαλής τον Γιώργο Ελευθερίου, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αμφισβητώντας τις διαδικασίες εκλογής του σημερινού προεδρείου του ΠΙΣ.

Η ΠΑΝΔΗΚΙ κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΙΣ Αθανάσιο Εξαδάκτυλο (ΔΗΚΙ, ΕΝΟΣΥ, επίσης προσκείμενη στη ΝΔ) πως έφερε στο προεδρείο εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει μια «αμφιβόλου νομιμότητας εκλογική διαδικασία» για ανάδειξη του νέου ΔΣ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΝ.ΔΗ.Κ.Ι.

Συγκεκριμένα σε σημερινή ανακοίνωση με τίτλο «Προσφυγή της ΠΑΝΔΗΚΙ στο Σ.τ.Ε κατά του κύρους των εκλογών του Π.Ι.Σ», αναφέρεται:

Στην ΠΑΝΔΗΚΙ αποτελεί βαθιά μας πίστη ότι ισχυρός ΠΙΣ είναι ο ΠΙΣ που σέβεται και εφαρμόζει τόσο τους Νόμους του Κράτους όσο και τους κανόνες ηθικής τάξης, που θα πρέπει να διέπουν την κοινωνία, ιδιαίτερα δε την ιατρική κοινότητα.

Αυτός είναι και ο λόγος που προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παραμένοντας συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, για μία σειρά παράνομων ενεργειών, σε σχέση με την εκλογική διαδικασία, εκ μέρους της διοίκησης Εξαδάκτυλου και των συνοδοιπόρων του από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πράξη μας αυτή, είμαστε βέβαιοι ότι θα διασφαλίσει το κύρος του ΠΙΣ και θα οδηγήσει σε νέες, νόμιμες αυτή τη φορά, εκλογικές διαδικασίες καθώς επίσης θα ακυρώσει στη πράξη υπόγειες συμφωνίες που καταρρακώνουν το κύρος του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, απαξιώνουν τον καθαρό πολιτικό λόγο που θα έπρεπε να έχουμε ως ιατρικό κίνημα και αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στη διατήρηση της “καρέκλας”!

Σύντομα θα ξανακάνουμε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αξιόπιστο διεκδικητή των δίκαιων αιτημάτων των ιατρών της χώρας.