Παναττική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη για τους μισθούς και της συντάξεις πείνας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας την Τετάρτη 3/10 και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ.

Όπως σημειώνουν από την ΠΟΕΔΗΝ, «σε απόγνωση βρίσκονται οι νεοδιοριζόμενοι νοσηλευτές στα νοσοκομεία. παρότι είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, λαμβάνουν μισθό 620 ευρώ το μήνα. Και οι ΔΕ (δημόσιας εκπαίδευσης) 550 ευρώ το μήνα. Συνολικές αποδοχές 6000 έως 7000 κατ’ έτος όσα και στη Βουλγαρία!!!

Καταγγέλλουν από την ΠΟΕΔΗΝ αναλυτικά:

Παραιτούνται, αναζητούν τρόπους μετάταξης στον τόπο καταγωγής τους

Οι νεοδιοριζόμενοι Νοσηλευτές στα Νοσοκομεία λαμβάνουν μισθό όσα ο ανειδίκευτος εργάτης. Λαμβάνουν μισθό όσο λαμβάνουν οι Νοσηλευτές που εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Βουλγαρίας.

Σπούδασαν, περίμεναν χρόνια το διορισμό τους και τώρα που διορίσθηκαν δεν μπορούν να ζήσουν, καθ’ ότι πολλοί εξ’ αυτών διορίσθηκαν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους και πρέπει να νοικιάσουν και σπίτι.

Δεν είναι λίγοι οι Νοσηλευτές που αναγκάζονται να παραιτηθούν. Οι περισσότεροι νεοδιοριζόμενοι παρ’ ότι τώρα ξεκίνησαν τη δουλειά τους στα Νοσοκομεία αναγκάζονται να αναζητούν τρόπους μετακίνησης, μετάταξης, απόσπασης σε Νοσοκομεία που βρίσκονται κοντά στον τόπο καταγωγής τους.

Πώς μπορεί να ζήσει ένας Νοσηλευτής μακριά από τους γονείς του και το σπίτι του με 620 ευρώ το μήνα; Μόνο το ενοίκιο του σπιτιού είναι 400 ευρώ ο μήνας. Εάν είναι σε νησί το ενοίκιο είναι πάνω από το μισθό που λαμβάνει.

Καλείται να εργάζεται νυχθημερόν χωρίς ρεπό και άδειες σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, να κάνει υπεύθυνες Νοσηλευτικές πράξεις, να σώζει ζωές ασθενών και να ζει με 620 ευρώ το μήνα.

Μ Ι Σ Θ Ο Δ Ο Σ Ι Α

Νεοδιοριζόμενος Νοσηλευτής ΤΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) λαμβάνει βασικό μισθό 1037 ευρώ και Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας 150 ευρώ. Σύνολο μικτών αποδοχών 1.187 ευρώ. Οι Καθαρές αποδοχές του είναι 624 ευρώ το μήνα. Οι κρατήσεις του είναι 563 ευρώ το μήνα. Οι μισές Αποδοχές!!! Δεν λαμβάνουμε επιδόματα άδειας και εορτών. Μόνο 12 μηνιάτικα.

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Α  Ο Ι  Κ Ρ Α Τ Η Σ Ε Ι Σ:

ΕΦΚΑ ΜΙΚΤΑ ΒΑΡΕΑ ΤΕΑΜ 19,45% 230,87€

ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 2% 23,74€

ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΠΔΥ 1% 11,87€

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ 53,42€

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟ Υ 98,92€ (για ένα χρόνο)

ΕΤΕΑΕΠ ΤΕΑΔΥ 41,55€

ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΕΑΔΥ 24,73€ (για δύο χρόνια)

ΕΤΕΑΕΠ ΤΠΔΥ 47,48€

ΕΦΚΑ ΕΟΠΥΥ ΥΓ. ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 25,52€

ΕΦΚΑ-ΕΟΠΥΥ ΥΓ. ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 4,75€

ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 562,85€

ΜΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 1.187€

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 562,85€

ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 624,15€

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 550€

ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 520€

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Επικουρικά Ταμεία θα κρατήσουν από τους Νοσηλευτές κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ότι θα δώσουν σύνταξη (μέρισμα). Το Μετοχικό Ταμείο χορηγεί μερίσματα των 50 ευρώ το μήνα και λαμβάνει για εγγραφή ένα μισθό και ταυτόχρονα 53,42 έως 90 ευρώ το μήνα κρατήσεις για 40 χρόνια!!!

Δεν πρέπει να αυξηθούν τα μερίσματα που χορηγεί;

Εάν περικόψουν το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας οι νεοδιοριζόμενοι Νοσηλευτές θα λαμβάνουν 400 – 500 ευρώ το μήνα!!!

Κάτω και από τη Βουλγαρία!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν