Παναγιώτης Κουρουμπλής: Μικρότερη συμμετοχή για τους ασθενείς με χαμηλά εισοδήματα

  • Iatropedia
Να μειώσει την συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων για όσους έχουν ιδιαιτέρως χαμηλά εισοδήματα έχει σκοπό να κάνει μέσα στον Ιούνιο ο υπουργός Υγείας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μιλώντας σήμερα σε πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή του Mega, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε την πρόθεσή του να ανακουφίσει και με αυτόν τον τρόπο αυτούς που έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στην προμήθεια των φαρμάκων τους.

«Από την διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με την φαρμακοβιομηχανία, την οποία δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από 25% στο 15%”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Να θυμίσουμε ότι οι ασθενείς με χαμηλό εισόδημα υποφέρουν σήμερα από υψηλές συμμετοχές και την «ασφαλιστική τιμή' με την συμμετοχή σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει το 28% από 13% που ήταν το 2012.

Εξάλλου στην τηλεοπτική αυτή εμφάνιση ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι μέσα στον Μάιο θα πληρωθούν οοι εφημερίες των ειδικευόμενων νοσοκομειακών γιατρών και θα προχωρήσουν 4.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν