Πάλι χάνονται κονδύλια ΕΣΠΑ εξαιτίας ολιγωρίας και ακατανόητων καθυστερήσεων…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν είναι νέο. Σε λίγο δεν θα αποτελεί ούτε είδηση για τα ελληνικά δεδομένα. Αλλά δεν παύει ποτέ να είναι σοκαριστικό ότι εν καιρώ κρίσης και ανέχειας, η χώρα μας χάνει προγράμματα ΕΣΠΑ οι προθεσμίες των οποίων λήγουν με τα διαθέσιμα χρήματα ανεκμετάλλευτα!

Το θέμα δεν αφορά μόνο τον χώρο της Υγείας αφού ΕΣΠΑ έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, στα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν από ελλείψεις και υποστελέχωση, το θέμα λαμβάνει εκτός από εθνικές, και ανθρωπιστικές διαστάσεις και η ολιγωρία, η απραξία, η αδιαφορία και η ανικανότητα φαντάζουν από κάθε άποψη ασυγχώρητες.

Όπως όλα δείχνουν, 9 εκατ. ευρώ είναι στα πρόθυρα να χαθούν από τα νοσοκομεία μόνο της Αττικής και άλλα 7 εκατ. ευρώ μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Στα έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ για τα πανεπιστημιακά τμήματα και κλινικές των νοσοκομείων της Αττικής δεν μπορούν να προχωρήσουν ούτε το αρχικό στάδιο ενώ στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων ο διαγωνισμός βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή μέσα στις επόμενες 3 εβδομάδες!

Στο δε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης το έργο ανακαίνισης της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών με την αγορά 14 υπερσύγχρονων θερμοκοιτίδων δεν προχωρά καθώς ο διαγωνισμός ύψους 250.000 ευρώ αποτελεί εδώ και 3 χρόνια γεφύρι της Άρτας!  Και έτσι σε τρεις εβδομάδες ετοιμάζεται να γκρεμιστεί μια και καλή…!