Παίδων «Αγία Σοφία»: Γέμισαν οι τοίχοι του νοσοκομείου με αφίσες για τη βία κατά των γιατρών

  • Γιάννα Σουλάκη
Παίδων
Αφισοκόλληση πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία", μετά το θλιβερό περιστατικό με τον ξυλοδαρμό γιατρού από εξαγριωμένο συγγενή, στο Τμήμα Επειγόντων (ΤΕΠ).

Αφισοκόλληση πραγματοποίησε χθες Τρίτη (16/10) στους χώρους του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», η διοίκηση του ιδρύματος. Οι αφίσες απεστάλησαν από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στο πλαίσιο επανεργοποίησης της καμπάνιάς του για τη βία κατά των ιατρών και με αφορμή πρόσφατο συμβάν.

Ο ΠΙΣ λαμβάνει πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των πολιτών αλλά και λήψης μέτρων εκ μέρους της Πολιτείας έχοντας μάλιστα ζητήσει συνάντηση για το θέμα με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Δείτε επίσης: Παίδων «Αγία Σοφία»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό παιδοχειρουργού

Δείτε τις αφίσες:

Ο … εξαγριωμένος συγγενής και το ξέσπασμά του κατά της γιατρού στην εφημερία

Το συμβάν είναι ένα από τα πολλά που διαδραματίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων, με αφορμή τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν. Ένα πρόβλημα, το οποίο η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας έχουν θέσει ψηλά στην αντζέντα των προτεραιοτήτων και έχουν υποσχεθεί να το λύσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Το περιστατικό που συνέβη στο Νοσοκομείο Παίδων, πριν από περίπου 10 ημέρες, ήταν η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι. Η παιδοχειρουργός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενούς, κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως ο συνοδός, εξοργισμένος από τη διάρκεια αναμονής προς εξέταση του συγγενικού του προσώπου, προκάλεσε αναστάτωση στον χώρο των Επειγόντων περιστατικών και αποφάσισε να επιτεθεί με κλωτσιές και μπουνιές στον πρώτο ιατρό που έτυχε να περνάει από μπροστά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προσωπικό του νοσοκομείου και οι λοιποί συνοδοί ασθενών παρέμεναν κρυμμένοι εξαιτίας του φόβου τους, παρακολουθώντας αμέτοχοι. Το ίδιο και το προσωπικό φύλαξης του νοσοκομείου, το οποίο επικαλέστηκε «μη δικαιοδοσία του» να παρέμβει.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον των αρχών, ενώ λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η γιατρός παρέμεινε στο νοσοκομείο να ολοκληρώσει την εφημερία της και «δεν πήγε έγκαιρα να καταθέσει», όπως της εξήγησαν οι αστυνομικοί.

Στη συνέχεια αρνήθηκαν να της δώσουν τα προσωπικά στοιχεία του δράστη ώστε να καταθέσει μήνυση εναντίον του, αλλά και η Διοίκηση  του Νοσοκομείου Παίδων την παρότρυνε να μην καταθέσει μήνυση εναντίον του δράστη, για να μην επιβαρυνθεί τα έξοδα δικαστικής συμπαράστασης, σύμφωνα με τους εργαζομένους.