Παίδων «Αγία Σοφία»: 15χρονο κορίτσι κατέληξε σε θάνατο – Διαπιστώθηκε ότι έπασχε από Covid

  • Γιάννα Σουλάκη
Παίδων
Σοκ στο πανελλήνιο προκαλεί η είδηση πως ένα κορίτσι μόλις 15 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", ενώ μετά τον θάνατό της διαπιστώθηκε ότι έπασχε από Covid-19. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Ο θάνατος του κοριτσιού από τις Φιλιππίνες έγινε γνωστός την Κυριακή (04.04.2021). Είχε μεταφερθεί στο Παίδων «Αγία Σοφία» από τη μητέρα της. Πριν τη μεταφορά της στο νοσοκομείο είχε εμφανίσει συμπτώματα.

Όπως είπε η μητέρα στους γιατρούς, το κορίτσι εμφάνισε διάρροια και εμετούς την περασμένη Δευτέρα. Την Τετάρτη, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και άρχισε να έχει πόνους στο στήθος και δύσπνοια.

Το Σάββατο (03.04.2021) αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου έφτασε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν επανήλθε.

Μετά το θάνατο του 15χρονου κοριτσιού, οι γιατροί πήραν δείγμα για μοριακό έλεγχο PCR, όπου αποδείχθηκε πως ήταν θετικό στον κορονοϊό. Δεν είναι γνωστό αν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην προσπάθεια ανάταξής του, μπήκαν προληπτικά σε καραντίνα, καθώς δεν αντιμετωπίστηκε από την αρχή ως κρούσμα Covid.

Περισσότερες απαντήσεις θα δώσει η νεκροψία – νεκροτομή.