Παγώνουν τα νοσοκομεία του Πειραιά! Τι θα γίνει με τους ασθενείς

  • Iatropedia
Χωρίς νοσοκομεία κινδυνεύει να μείνει ο Πειραιάς καθώς τόσο οι γιατροί του νοσοκομείου Μεταξά όσο και οι συνάδελφοί τους από τα νοσοκομεία της Νίκαιας και του Τζανείου βρίσκονται ήδη σε επισχέσεις εργασίας για τις απλήρωτες εφημερίες μηνών.

Μάλιστα οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας κατέλαβαν χθες το γραφείο του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας εξαιτίας των απαξιωτικών χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο νομικός σύμβουλος της 2ης ΥΠΕ κ. Σημαντήρης για τους ειδικευόμενους γιατρούς. Ούτε λίγο ούτε πολύ τους χαρακτήρισε μαθητούδια που δεν έχουν κανένα δικαίωμα επίσχεσης εργασίας καθώς στον ΕΣΥ μαθαίνουν ιατρική. Ήδη τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά ζητούν την απόλυσή του.

Στο νοσοκομείο Μεταξά οι γιατροί κατά την διάρκεια συνέλευσης τόνισαν πως η λειτουργία του νοσοκομείου έχει πλέον καταστεί προβληματική καθώς υπάρχουντραγικές ελλείψεις προσωπικού (νοσηλευτικό,ιατρικό ). Αποφάσισαν να ενημερώσουν όλους του συλλόγους των καρκινοπαθών για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και να ζητήσουν τη σύγκλιση συνέλευσης του Σωματείου εργαζόμενων ΜΕΤΑΞΑ, προκειμένου να υπάρξουν και κοινές κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων του νοσοκομείου. Στο εν λόγω νοσοκομείο υπάρχουν οφειλές για απλήρωτες εφημερίες 14 μηνών και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικευόμενοι ξεκινούν επίσχεση εργασίας από την ερχόμενη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καλύπτει απόλυτα τις κινητοποιήσεις στη μορφή ακριβώς που αποφάσισαν οι ιατροί του ΤΖΑΝΕΙΟΥ στη γενική τους συνέλευση (επίσχεση εργασίας για τους ειδικευόμενους, ειδικευμένους και επικουρικούς, αποχή από το τακτικό έργο για τους ιατρούς ΕΣΥ). Τα μέλη της ΕΙΝΑΠ με πρόσφατες αποφάσεις του έχουν δηλώσει πως, όσον αφορά τα απλήρωτα δεδουλευμένα των εφημεριών θα καλύπτει όποιες κινητοποιήσεις αποφασίζουν οι γενικές συνελεύσεις των νοσοκομείων, με τη μορφή ακριβώς που τις αποφασίζουν. Επίσης, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για ό,τι ήθελε συμβεί στα νοσοκομεία, λόγω της απαράδεκτης καθυστέρησης στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν