«Παγώνουν» νοσοκομεία-μονάδες Υγείας από τις απεργίες! Στο δρόμο γιατροί και εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Στην ...εντατική μπαίνουν νοσοκομεία και μονάδες υγείας καθώς γιατροί και εργαζόμενοι βγαίνουν στο δρόμο σε σκληρό κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινούν προκειμένου να αποτρέψουν διαθεσιμότητες αλλά και νέες περικοπές στην Υγεία.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας ότι το επόμενο διάστημα θα μπούνε σε διαθεσιμότητα 1250 εργαζόμενοι νοσοκομείων και άλλοι τόσοι το 2014, ενώ θα μπούνε λουκέτα σε τμήματα και κλινικές, βγάζουν στο δρόμο τους εργαζόμενους των νοσοκομείων αλλά και τους γιατρούς οι οποίοι προχωρούν σε σειρά κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εκτιμά ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας θα είναι τελικά απολύσεις καθώς “η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 15.000 στο σύνολο του Δημοσίου”.

Σημειώνουν μάλιστα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ότι οι Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομείων, οι Καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι Νέοι Οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι “τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ”.

Γι αυτό η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλους τους Υγειονομικούς να πάρουν μέρος Μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Με βάση τις αποφάσεις του κλάδου, οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και δομές Υγείας την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 συμμετέχουν στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ. Εφόσον το πολυνομοσχέδιο δεν ψηφιστεί την Τρίτη αλλά την Τετάρτη 17 Ιουλίου συμμετοχή στην πιθανή επέκταση της 24ωρης σε 48ωρη από τα Τριτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα.

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου Παναττική Σύσκεψη Δ.Σ. σωματείων στο NOVOTEL στις 10πμ με αποφάσεις. Την ίδια ώρα και ημέρα Σύσκεψη Δ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας στην ΕΔΟΘ επίσης με αποφάσεις.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας (Πανελλαδικά) στις 11.30πμ κάτω από το Υπουργείο Υγείας.

Στο ίδιος μήκος κύματος και οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) οι οποίοι αποφάσισαν να απεργήσουν την Τρίτη 16 Ιουλίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Επίσης κηρύσσουν στάση εργασίας την Πέμπτη 18 Ιουλίου, ημέρα άφιξης του κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα.

Από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ απεργούν την Τετάρτη 24 Ιουλίου ειδικά για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας. Εκτός αυτού όλο το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιούν συνελεύσεις στα Νοσοκομεία και επαφές με κοινωνικούς φορείς, ώστε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου να είμαστε έτοιμοι για κινητοποιήσεις από κοινού με τις Ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί, αν και φαίνεται προς στιγμήν πως εξαιρούμεθα από τις διαθεσιμότητες, στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες μας που απειλούνται με απόλυση, στεκόμαστε στην ίδια γραμμή αγώνα με την ελληνική κοινωνία που απειλείται από την ανεργία, την ανέχεια, τις αρρώστιες και τον αφανισμό.

Άλλωστε η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού στα νοσοκομεία ακολουθεί τυφλά τις εντολές της τρόικας και απολύει 2.500 εργαζόμενους απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Θα δούμε λοιπόν να κλείνουν κι άλλες χειρουργικές αίθουσες και κρεβάτια ΜΕΘ, να διαλύονται Τμήματα και να αποσυντίθεται το δημόσιο σύστημα υγείας, προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας να εξαγοράσουν Νοσοκομεία και υποδομές έναντι πινακίου φακής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόωρα μωρά χωρίς…γιατρούς! Καταρρέει η Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών στο Αττικόν

Φυσικοθεραπείες με το …σταγονόμετρο! Τι χάσαμε και τι ζητούν οι φυσικοθεραπευτές από Άδωνι

Φαρμάκι τα φάρμακα για τους ασθενείς! Πως πληρώνουμε πια διπλά από την τσέπη μας

Γιατροί σε απόγνωση: Λουκέτο στο 50% των ιατρείων! Ετοιμάζουν μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ