«Παγώνουν» αύριο νοσοκομεία και φορείς Υγείας! Φυσικοθεραπευτές «μπλόκαραν» το Υγείας

  • Iatropedia
Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία, επιστημονικό προσωπικό του ΙΚΑ, αλλά και προσωπικό στην Ιδιωτική Υγεία, συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, ενώ σήμερα απεργούν οι Φυσιοθεραπευτές, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Την έντονη αντίδραση των φυσιοθεραπευτών που ήταν συγκεντρωμένοι από το πρωί έξω από το υπουργείο υγείας στην οδό Αριστοτέλους, προκάλεσαν οι απαντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου υγείας σχετικά με την αποπληρωμή των οφειλών τους.

Σε συνάντηση εκπροσώπων του συλλόγου των φυσιοθεραπευτών με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Λυκουρεντζο, αρκέστηκε να αναφέρει ότι ο Μάιος και Ιούνιος θα πληρωθούν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι πληρωμές θα γίνουν μέσα στον Οκτώβρη.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ειδικός κωδικός για τους φυσιοθεραπευτές, ώστε να διαχωριστούν από τα διαγνωστικά και να υπάρχει σαφέστερη εικόνα.

Ο κλάδος των φυσιοθεραπευτών φοβάται ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει κούρεμα των παλαιότερων οφειλών αλλά και μείωση της επίσκεψης από 20€, σε 15 ευρώ.

”Δεν αντέχουμε άλλο”, φώναζαν οι συγκεντρωμένοι φυσιοθεραπευτές, οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι που δουλεύουν εξ' ολοκλήρου με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς αφορά στην πλειοψηφία των ασφαλισμένων.

Στο χορό των κινητοποιήσεων θα κινείται και ο χώρος της Υγείας αυτή την εβδομάδα, αντιδρώντας στα σχεδιαζόμενα μέτρα για την εξοικονόμηση των 11,5 δις ευρώ.

Στα νοσοκομεία, οι ανακοινώσεις για τα «λουκέτα» στα θεραπευτήρια του ΙΚΑ 1ο και 7ο, με τη μεταφορά των κλινικών τους σε τρία μεγάλα νοσοκομεία των βορείων προαστίων (Σισμανόγλειο, ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» και «Κωνσταντοπούλειο»), προκάλεσε νέες αντιδράσεις των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Άλλωστε, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή των ιατρών του ΕΣΥ στην απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου, εναντίον των μέτρων. Μεταξύ των σκληρών αλλαγών που προγραμματίζονται είναι και η νέα περικοπή των μισθολογίων των γιατρών, κατά 18% μεσοσταθμικά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Οι γιατροί διεκδικούν και την καταβολή εφημεριών που τους οφείλονται από τους πρώτους μήνες του έτους, καθώς και την τροφοδότηση των νοσοκομείων με υλικά, ενώ σε πολλά νοσοκομεία το ιατρικό προσωπικό έχει ξεκινήσει επισχέσεις εργασίας από την περασμένη εβδομάδα.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας : «Είναι ώρα πανεργατικού ξεσηκωμού για την οριστική απαλλαγή από τα δεσμά του μνημονίου και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που μας βυθίζουν στην φτώχεια, στην καταστροφή και στο ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν την ψήφιση των εφιαλτικών μέτρων των 20 δις που οδηγούν τη χώρα σε κοινωνικό ολοκαύτωμα».

Στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν και οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του ΕΣΥ, μετά από σχετική απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Έτσι, νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης θα λάβει μέρος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΙΚΑ), αλλά και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Υγείας, που καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική υγεία να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία, αντιδρώντας σε ενδεχόμενες δυσμενείς αλλαγές σε μισθούς, συντάξεις και εργασιακές σχέσεις και στον, ήδη ταλαιπωρημένο, ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν