Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων . Ο σκύλος σας τι άποψη έχει;

  • Iatropedia
Είστε έτοιμοι για την απόκτηση ενός … σκύλου; Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον … σκύλο σας σχετικά με την υγεία του!

Είναι γνωστό ότι ένα σκυλί θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να σας ευχαριστήσει και σας κάνει να χαμογελάτε. Ωστόσο, ένα σκυλί βασίζεται επίσης σε σας για τα πάντα, όπως το φαγητό του, το νερό, την στέγη, την εκπαίδευσή, την άσκηση, τον καλλωπισμό, την κτηνιατρική φροντίδα, τη συντροφικότητα και την προστασία του.

Υπάρχουν κοινά χρόνια προβλήματα υγείας κατοικίδιων ζώων που ανταποκρίνονται καλά στην πιο φυσικές θεραπείες.

Ασθένειες του σκύλου!

Στις πιο κοινές ασθένειες των σκύλων , εκτός των σπασιμάτων (καταγμάτων) περιλαμβάνονται οι αλλεργίες, η αρθρίτιδα, ο καρκίνος, η διάρροια, οι λοιμώξεις του αυτιού ο έμετος και η επιληψία των σκύλων.

ΑΛΛΕΡΓΙΑ

Η πιο κοινή ένδειξη είναι η φαγούρα στο δέρμα, είτε τοπικά (μία περιοχή) ή γενικευμένη (σε όλο τον σκύλο).Το σκυλί σας μπορεί να έχει βήχα, φτάρνισμα, ή και συριγμό ( σφύριγμα κατά την αναπνοή.Μερικές φορές, μπορεί να υπάρχει μια σχετική ρινική καταρροή ή δάκρυσμα. Μερικά σκυλιά έχουν εμετό ή διάρροια

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Αρθρίτιδα ορίζεται η φλεγμονή των αρθρώσεων. Το κύριο σημείο είναι χωλότητα.Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως δυσκολία αυξάνεται μετά τον καθορισμό, ή να διστάζει να αναλάβει όλο το βάρος στο ένα πόδι.Μερικά κατοικίδια ζώα έχουν αρθρίτιδα της πλάτες τους, και αυτό εμφανίζεται με καμπούρα και απροθυμία να προχωρήσουν.

ΔΙΑΡΡΟΙΑ

Τα έχουμε δει όλα! «Ακαθαρσίες» βρέθηκαν στο χαλί κάτω από το τραπέζι της κουζίνας κ.λπ.Σε ορισμένες περιπτώσεις της διάρροιας μπορεί να υπάρχουν μόνο μικρές ποσότητες από βλέννες. Μερικές φορές η διάρροια μπορεί να είναι ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μερικά κατοικίδια ζώα έχουν αυξημένη όρεξη, αλλά συνεχίζουν να χάνουν βάρος.Άλλοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα και μπορεί να δείχνουν συνολική αδυναμία και να γίνονται αναιμικά.Οι πιο συχνές μορφές καρκίνου στα σκυλιά είναι το λέμφωμα και τα μαστοκυττώματα.

ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Ο διαβήτης είναι μια όλο και πιο συχνή ασθένεια στους σκύλους.

ΟΙ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ

Οι μολύνσεις αυτιών είναι πολύ συχνές στους σκύλους, με κύριο σημάδι που κουνώντας το κεφάλι και το ξύσιμο στο αυτί.

ΕΜΕΤΟΣ

Εμετός έχει πολύ συχνές εμφανίσεις σκυλί.Η πιο κοινή αιτία είναι όταν το σκυλί σας καταναλώνει κάτι αηδιαστικό , και αν υπάρχει κάποια φλεγμονή του στομάχου.

ΕΠΙΛΗΨΙΑ

Οι επιληπτικές κρίσεις ή επιληψία είναι αρκετά κοινές στους σκύλους.

ΑΓΧΟΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ

Σε περίπτωση που το σκυλί σας κλαψουρίζει ή ουρλιάζει κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι σας, τότε μάλλον έχει το «άγχος αποχωρισμού».

ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

Ο Υποθυρεοειδισμός είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας κατοικίδιων ζώων. Τα πιο συνηθισμένα σημεία και συμπτώματα είναι ο λήθαργος, η αύξηση του σωματικού βάρους και τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα του δέρματος.Η διάγνωση είναι σχετικά εύκολη, αν και υπάρχουν περιορισμένες οι θεραπευτικές επιλογές

ΠΡΩΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Οι πρωκτικοί αδένες μπορούν να προκαλέσουν μια ολόκληρη σειρά από προβλήματα υγείας.Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν το σύρσιμο, το πρωκτικό υπερβολικό γλείψιμο, ή μια ασυνήθιστη δυσάρεστη οσμή.

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ

Αν υποψιάζεστε ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει πάρει κάποιο δηλητήριο, επικοινωνήστε άμεσα με τον κτηνίατρό σας. Είναι σημαντικό να προσδιοριστεί η τοξίνη.

ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Αν ο σκύλος σας έχει συχνά βήχα, ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί, τότε θα πρέπει να αξιολογηθεί για καρδιακές παθήσεις.

ΣΥΡΑΚΙΑ (DOG HOT SPOTS)

Ένα πολύ δυσάρεστο πρόβλημα υγείας σκυλιών είναι τα «σπυράκια»!Αυτά εκδηλώνονται συνήθως το καλοκαίρι, αλλά μπορεί να τα δούμε όλο το χρόνο.Είναι σημαντικό ότι αντιμετωπίζονται άμεσα. Τις περισσότερες φορές μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε στο σπίτι, αν διαγνωσθούν έγκαιρα!

ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ (FLU DOG)

Ηγρίπη των σκυλιών, που ονομάζεται επίσης κυνοειδής γρίπη, είναι μια σχετικά νέα ασθένεια σκυλιών.Είναι παρόμοια με τον κυνοειδή βήχα.