Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας στις Γυναίκες- Δωρεάν εξετάσεις μέχρι 2/12

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κακοποιημένες γυναίκες προσφέρει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία, μέσω των συνεργαζόμενων ιατροδικαστικών ιατρείων, από αύριο έως 2 Δεκεμβρίου, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στη χώρα μας σύμφωνα με το τελευταίο ευρωβαρόμετρο, το 34% των Ελλήνων γνωρίζει στον περίγυρο ή στην γειτονιά κάποια γυναίκα που έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αυξημένο σε σύγκριση με προηγούμενη μελέτη κατά 12%, ενώ είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία μέσα σε ένα χρόνο 13.000.000 γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέστησαν σωματική βία, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα 3.700.000 έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με πρόσφατη πανευρωπαϊκή έρευνα, μία στις τρεις από αυτές τις γυναίκες (ποσοστό 33%) είχε υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία μέχρι την ηλικία των 15 ετών.

Για την πλήρη λίστα των συνεργαζόμενων ιατρείων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΕΙΕ: www.hsfm.gr.