Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Συνεχείς δράσεις και ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις από πολλούς φορείς

  • Iatropedia
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, πολλοί είναι εκείνοι ο δημόσιοι αλλά και ιδωτικοί φορείς που οργανώνουν Ημερίδες ενημέρωσης και προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις στους πολίτες.

Διήμερο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τον Δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.ΔΙ και τον Ι.Σ.Α

Πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού όσον αφορά στον σακχαρώδη διαβήτη έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διαβήτη (Ε.ΚΕ.ΔΙ) και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (Ι.Σ.Α) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου φιλοξενεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στις 17:30 – 21:00 την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημητρίου Μόσχα). 

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις νέες εξελίξεις γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη, να ενισχύσουν τις γνώσεις τους γύρω από τη σύγχρονη αυτή καλπάζουσα «επιδημία» αλλά και να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι τα «όπλα» τους ενάντια στην ασθένεια.

Επίσης, με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν ΔΩΡΕΑΝ τα επίπεδα της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α και της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα, τηλ. 210 3816404, 210 3304008). Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 9 π.μ. έως 5 μ.μ. από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με απλή αιμοληψία από το δάκτυλο

ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ: Σταθερή δέσμευση προς τους Ανθρώπους με Διαβήτη 

Η Lilly ηγείται διεθνώς στη φροντίδα του Διαβήτη από το 1923, τη χρονιά που κυκλοφόρησε την πρώτη εμπορικά διαθέσιμη ινσουλίνη παγκοσμίως. Στόχος της εταιρείας σήμερα είναι να καλυφθούν οι ποικίλες ανάγκες των ατόμων με Διαβήτη, μέσα από έρευνες και συνεργασίες, μέσω του ευρέως και συνεχώς αυξανόμενου προϊοντικού χαρτοφυλακίου της και μέσω της διαρκούς δέσμευσης για παροχή πραγματικών λύσεων – από φάρμακα έως υποστηρικτικά προγράμματα – με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από Διαβήτη.

Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ παραμένοντας εξίσου προσηλωμένη σε αυτή τη δέσμευση, συνεργάζεται με σημαντικούς επιστημονικούς φορείς που ασχολούνται με το Διαβήτη σε τοπικό επίπεδο, σε μία σειρά πολύ σημαντικών προγραμμάτων:

Συνεργασία με την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία

Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, με γνώμονα τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση της Ιατρικής Κοινότητας, πραγματοποίησε χορηγία στην Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία για την κάλυψη της συμμετοχής ειδικευομένων ενδοκρινολόγων στο συνέδριο της European Association for the Study of Diabetes (EASD) που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη, μεταξύ 14-18/9/2015. Να τονιστεί πως η επιλογή των ειδικευομένων έγινε αποκλειστικά και μόνο από το Δ.Σ. της ΕΕΕ, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας εκπαιδευτικής επιτροπής της.

Η υποστήριξη της Ιατρικής Κοινότητας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε. Σε μια εποχή που η ανάπτυξη, η καινοτομία και η μεταφορά της νέας γνώσης αποτελεί κορυφαίο ζητούμενο, ειδικά για τη χώρα μας, η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, με ενδιαφέρον, προγραμματισμό και αμεροληψία προωθεί τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση, ως έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της επιμόρφωσης και εξέλιξης των νέων επιστημόνων στον τομέα της Ιατρικής επιστήμης, υποστηρίζοντας μια επένδυση του σήμερα στο αύριο.

Η διεύρυνση και μεταφορά της γνώσης σχετικά με τις ασθένειες και την αντιμετώπισή τους, με τις υπάρχουσες, αλλά και τις νέες θεραπευτικές επιλογές αποτελούν για τους νέους επιστήμονες προαπαιτούμενο, ενόψει της μελλοντικής τους αξιοποίησης στον ιατρικό, παραγωγικό ιστό της χώρας μας, με σκοπό την παροχή άρτιων υπηρεσιών υγείας προς τους πάσχοντες. Αυτός άλλωστε, χρειάζεται να είναι ο βασικός λόγος της δραστηριοποίησης όλων των εμπλεκομένων φορέων στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Η προαγωγή της δημόσιας υγείας περνά από τέτοιου είδους σημαντικές δράσεις.

Συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία

Στο ίδιο πλαίσιο της συνεργασίας με σημαντικούς επιστημονικούς φορείς στην Ελλάδα,  η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ προχώρησε σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία στην πραγματοποίηση  ενός εκπαιδευτικού προγράμματος με σκοπό τα επιστημονικά δεδομένα που  παρουσιάστηκαν εντός του 2015 στα ετήσια διεθνή διαβητολογικά συνέδρια των επιστημονικών εταιρειών American Diabetes Association (ADA) και European Association for the Study of Diabetes (EASD) να καταστούν προσιτά σε όσο το δυνατόν περισσότερους επιστήμονες υγείας της χώρας, με απλό, κατανοητό και περιεκτικό τρόπο και προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα με απώτερο σκοπό τη συνεχή ενημέρωση & εκπαίδευση της ελληνικής ιατρικής κοινότητας. 

Μέσω του προγράμματος αυτού η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία έδωσε τη δυνατότητα σε οχτώ επιστήμονες υγείας να  παρακολουθήσουν τα συνέδρια αυτά και τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα παρουσιάστηκαν, εν συνεχεία, σε 150 επιστήμονες υγείας στην Επιστημονική Εκδήλωση “Congress Highlights ADA & EASD 2015” Σύνοψη των νεώτερων ερευνητικών και κλινικών δεδομένων στο Σακχαρώδη Διαβήτη που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν