Π. Πολάκης για τον τ. διοικητή στο Ν. Νίκαιας: Τον γνώρισα αφού ανέλαβε και του ζήτησα παραίτηση μόλις άρχισε η έρευνα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δεν ήταν φίλος του, ούτε και προσωπική του επιλογή. Όταν επελέγη προσκόμισε όλα τα απαραίτητα πτυχία τα οποία ελέγχθηκαν και αποδείχτηκαν τότε αυθεντικά. Και όταν ξεκίνησε ο έλεγχος από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του ζητήθηκε να παραιτηθεί... Αυτά εξηγεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγεία, Παύλος Πολάκης αναφερόμενος σε όσα του καταμαρτυρούν για τον τέως διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας που ελέγχεται για πλαστά πτυχία.

Διαβάστε τι αναφέρει στη σελίδα του στο facebook ο κ. Πολάκης:

Μόλις επέστρεψα από μια εξαιρετική περιοδεία σε Hράκλειο και Μεσσαρά για αυτά που ανακοινώσαμε και εγκαινιάσαμε χθες στο δημόσιο σύστημα υγείας εκεί!!

Στο ΠΑΓΝΗ ο Παύλος Πολάκης- Τον υποδέχτηκαν με πανό και συνθήματα

Είδα τη μικρή προβολή που είχαν αυτά στα κεντρικά ΜΜΕ ενώ την ίδια στιγμή με ενημέρωσαν πως δυο μέρες τώρα σηκώνει το γνωστό «μαύρο μέτωπο» ΝΔ-ΜΜΕ διαπλοκής -γιαννακοποεδην
το θέμα με τον πρώην διοικητή του Κρατικού της Νίκαιας από τον οποίο ζητήσαμε την παραίτηση του και την υπέβαλλε στις 4 Δεκέμβρη !!!!!

Διοικητής Νοσοκομείου Νίκαιας: Πλαστοί τίτλοι σπουδών και έρευνα από το ΣΕΕΔΔ

ΠΟΕΔΗΝ για το διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας: Βίος και πολιτεία- Σιγή ιχθύος από τον Πολάκη

 

Τόσο πολύ ψάχνετε θέμα να κάνετε αντιπολίτευση και προσωπική μου σπίλωση που «ανακαλύψατε «αυτό σχεδόν δυο μήνες μετά;;;;;;

ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ που στέλνεται τωρα ως δελτίο τύπου και βρείτε αλλο θέμα να βγάλετε μεροκάματο !! Ειμαςτε πολύ μπροςτα και καθαροί και είστε πολύ μικροί και βρώμικοι:

Δελτίο τύπου για διοικητή Κρατικού Νίκαιας

Αυτό που συνοψίζεται από την υπόθεση του πρώην Διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, για την οποία η συνεχιζόμενη δημοσιότητα τόσο συναρπάζει (και «κολάζει») τις αντιπολιτευτικές δημοσιογραφικές πένες, είναι ότι …πάλι άνθρακες ο θησαυρός για τους ιχνηλάτες της «καταστροφής» που έφερε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημόσια Υγεία.

Και εξηγούμαστε:

Το 2015 το επίδικο ήταν να σταματήσουμε την άτακτη περιδίνηση και απαξίωση της δημόσιας Υγείας, ως ρητή επιλογή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τα δε κριτήρια για τους διορισμούς Διοικητών στα Νοσοκομεία ήταν: α) να είναι «καθαροί», δηλαδή τίμιοι και εκτός διαπλοκής, β) να «ξέρουν γράμματα», δηλαδή να γνωρίζουν το αντικείμενο της διοίκησης δομών υγείας και γ) να μπορούν να συμμορφωθούν με το πολιτικό πλαίσιο και τις επιλογές της νέας κυβέρνησης που ερχόταν να αλλάξει τα πράγματα.

Τέσσερα (4) χρόνια μετά, με κεκτημένη πλέον την αντιστροφή της πορείας και με το δημόσιο σύστημα Υγείας να στέκεται σταθερά στα πόδια του και να ανακάμπτει σε όλα τα επίπεδα (υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό κλπ), το ζήτημα της εξυγίανσης και κάθαρσης στον χώρο περνάει πια και στα παρακάτω της ηγεσίας και της πολιτικής επίπεδα (στα οποία επαρκώς συντελέστηκε), δηλαδή στα επίπεδα των στελεχών διοίκησης των Μονάδων, καθώς και του έμψυχου υλικού που παρέχει υπηρεσίες (γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και λοιπών εργαζομένων).

Όσο για την ουσία της υπόθεσης που απασχολεί τη δημοσιότητα, ισχύουν τα εξής:

• Τα δικαιολογητικά (και τα πτυχία) που προσκόμισε ο πρώην Διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τη θέση αυτή, συνάδουν με τα απαιτούμενα στη σχετική προκήρυξη, ενώ ελέγχθηκαν κανονικά και αρμοδίως από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και βρέθηκαν χωρίς παρατυπίες ή πλαστογραφίες.

• Έγκαιρα και πριν ακόμα παραδοθούν τα οριστικά πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών, δηλαδή αμέσως μόλις τέθηκαν υπόψη μας διάφορες καταγγελίες για δράσεις και πρακτικές του εν λόγω Διοικητή που παρέπεμπαν σε μη χρηστή διοίκηση ή σε υπόνοιες παραβατικότητας, ζητήθηκε η παραίτησή του, η οποία και υποβλήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2018.

Τα υπόλοιπα όλα είναι πλέον υπόθεση διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών από τη Δικαιοσύνη και τα Πειθαρχικά Συμβούλια που έχουν ήδη επιληφθεί των σχετικών καταγγελιών. Έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι σε ζητήματα τιμιότητας δε δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας, ενώ για τέτοια θέματα κινούμαστε πριν μας κινητοποιήσει κάποιος άλλος, αφού ούτε χρωστάμε, ούτε φοβόμαστε.

Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε ότι από την πλευρά μας έχουν δοθεί σαφείς εντολές για αλλαγή της σχετικής απόφασης του ΔΣ του Νοσοκομείου της Νίκαιας, η οποία ήταν εμφανώς εκτός του πολιτικού σχεδίου του Υπουργείου και ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση μας.

Κι επειδή τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας τον γνωρίσαμε όταν πήρε τη θέση (και όχι νωρίτερα), όσοι είδαν μια καλή ευκαιρία να στοχοποιηθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να παραθέσουν δίπλα δίπλα τη φωτογραφία μου με τη δική του, θα δουν άλλη μια φορά την πρεμούρα τους να «πέφτει στο κενό». Όλα αυτά τα χρόνια άλλωστε, με τις προσπάθειες σπίλωσης και την καταστροφολογία, αποδείχτηκαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως και υπόλογοι στη συνείδηση των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν