Π. Μαρινάκης: Από τα απογευματινά χειρουργεία βγαίνουν κερδισμένοι όλοι

  • Iatropedia newsroom
απογευματινά χειρουργεία
«Με αυτό τον τρόπο θα έχουν μεγαλύτερο εισόδημα οι γιατροί και οι νοσηλευτές, γιατί ένας από τους βασικούς λόγους της υποστελέχωσης των νοσοκομείων είναι ότι το ΕΣΥ δεν είναι τόσο θελκτικό για έναν νέο επιστήμονα»

«Τα απογευματινά χειρουργεία είναι μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης η οποία θα έπρεπε να έχει αναληφθεί πολλά χρόνια νωρίτερα και είναι μια πρωτοβουλία που είναι απολύτως οργανωμένη, προγραμματισμένη και θα ωφελήσει τους πολίτες, τους ασθενείς, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ έχει πολύ αυστηρές δικλείδες για τη λειτουργία της και για την προστασία των ασθενών και των πρωινών χειρουργείων.

«Είναι προφανές ότι στην εφαρμογή θα αποδειχθεί ότι το σχέδιο αυτό είναι λειτουργικό, έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από το υπουργείο για να μπορούν να λειτουργήσουν. Βγαίνουν κερδισμένοι όλοι, οι ασθενείς που περιμένουν πολλά χρόνια να χειρουργηθούν, μέσω ενός προγράμματος από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς δική τους συμμετοχή χωρίς πληρωμή, αυτοί που θέλουν να χειρουργηθούν στα πρωινά χειρουργεία θα χειρουργηθούν νωρίτερα», υπογράμμισε.

Ανέφερε επίσης ότι «με αυτό τον τρόπο θα έχουν ένα μεγαλύτερο εισόδημα οι γιατροί και οι νοσηλευτές, γιατί ένας από τους βασικούς λόγους της υποστελέχωσης των νοσοκομείων είναι γιατί το ΕΣΥ δεν είναι τόσο θελκτικό για έναν νέο επιστήμονα. Είναι ένα αποτελεσματικός τρόπος να λυθεί αυτό το ζήτημα. Είναι μια πρωτοβουλία που θεωρούμε ότι θα αποδώσει. Προφανώς θα αποδειχθεί στην πράξη και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε αιτιάσεις για μη ύπαρξη προσωπικού για να υλοποιηθεί η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

16 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ

«Πράσινο φως» για 2.145 προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ

Ποινή φυλάκισης για περιστατικά βίας σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών – Τι αλλάζει στον Ποινικό Κώδικα