Π. Κουρουμπλής: «Με έδωσαν στην τρόϊκα επειδή υποστηρίζω τα γενόσημα»

  • Iatropedia
Για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, για την σκληρή στάση των δανειστών μας αλλά και για την αντίδραση που θα έχει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουπλής, στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό, στο ΒΗΜΑ fm.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο κ. Κουορυμπλής αναφέρθηκε στην εκτίμησή του ότι «πίσω από τις πιέσεις που ασκούνται κατά της διείσδυσης των γενοσήμων κρύβονται τα συμφέροντα των πολυεθνικών» αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «όταν είσαι σε μία τέτοια φάση, κρίνεις εκείνη τη στιγμή και κάνεις επιλογές. Στη ζωή υπάρχουν και ρήξεις. Λένε σε μένα, η τρόικα: «Σπρώξτε τη διείσδυση των γενοσήμων» και τώρα που πάω να το κάνω στη πράξη, μου λένε άλλα και αυτό μου δίνει την αίσθηση ότι πίσω παίζονται άλλα συμφέροντα, των πολυεθνικών εταιρειών, του πρωτότυπου φαρμάκου…» Και συμπληρώνει: «Έχω δεχτεί πιέσεις από διάφορες πλευρές, αλλά έχω δεχτεί τις πιέσεις αυτές στο επίπεδο το τεχνικό που γίνονται συναντήσεις».

Όπως συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας «όταν υπάρχουν εταιρείες με τζίρο 300-400 εκατ. ευρώ, δύο στην Ελλάδα, λέτε να ασκούν φιλανθρωπία και να μην παρουσιάζουν κέρδη; Αυτοί οι πρόθυμοι με έδωσαν στην τρόικα προχθές…

Αναφερόμενος δε στο ζήτημα των ενδοκυβερνητικών διαφωνιών, εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν και ο πρωθυπουργός νομίζω ότι έχει τη εμπιστοσύνη όλων μας, όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας. Μπορεί να υπάρχουν συνάδελφοι και σύντροφοι βουλευτές που έχουν μία άποψη. Δημοκρατία έχουμε, δεν είμαστε κανένας λόχος εφόδου, λένε και κάποια άποψη…».

Ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είπε ότι «δημοψήφισμα δεν ήταν κι αυτό πού έγινε στις 25 Ιανουαρίου; Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού λέει «διαπραγματευτείτε, αλλά μην κάνετε πίσω». Το λέει, το εισπράττω αυτό».