Π. Κουρουμπλής για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: «Όχι στην ιδιωτική πρωτοβουλία ναι σε ποιοτικές υπηρεσίες από το Δημόσιο»

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που γιορτάζεται παγκοσμίως σήμερα απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής επισημαίνοντας ότι "σε μια εποχή που επιχειρείται η εξιδανίκευση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, επιλογή πρώτιστης σημασίας για τη σημερινή κυβέρνηση είναι η υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της Υγείας και η ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση κάθε πολίτη στον ευαίσθητο αυτό χώρο”.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Να αναχαιτίσουν την "υγειονομική φτώχεια" και την ανισότητα με ποιοτικές παροχές από το δημόσιο σύστημα υγείας και να αντιμετωπίζουν "επιδημίες" όωπς είναι η παχυσαρκία και άλλα νοσήματα που απορρέουν από την κακή διατροφή, έχει ως στόχο η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Κουρουμπλής στη συνέχεια του μηνύματός του, "σε μια εποχή που τα δημόσια συστήματα Υγείας δοκιμάζονται, οφείλουμε να εργαστούμε αποφασιστικά για να υπερασπιστούμε τις συλλογικές αξίες που υπηρετούν τον άνθρωπο στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του...

Σημαντικός και συμπληρωματικός παράγοντας για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών αποτελεί η υγιεινή των τροφίμων η οποία συνιστά ταυτόχρονα «όπλο» κατά της παχυσαρκίας και άλλων χρόνιων νοσημάτων που απορρέουν από την κακή διατροφή...

Η ύπαρξη προσπελάσιμων, αξιόπιστων και ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας αποτελεί ικανή συνθήκη για να αναχαιτίσουμε την υγειονομική φτώχεια που απειλεί σημαντικότατα τμήματα της κοινωνίας μας, μεταδίδοντας ταυτόχρονα το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε πολίτη".

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends