Όταν ο καρπός πονά τι φταίει;

  • Iatropedia
Τα χέρια όπως και τα πόδια έχουν το μοναδικό προνόμιο ότι χρησιμοποιούνται κατά κόρον. Μπορείτε να φανταστείτε πως θα ήταν η ζωή σας αν δεν μπορούσατε να χρησιμοποιήστε τα χέρια ή τα πόδια σας; Εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης πρώτα τα χέρια υφίστανται τις μεγαλύτερες βλάβες όπως είναι το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι η πάθηση αυτή χτυπά περισσότερο τις νοικοκυρές και όσους ασχολούνται με χειρωνακτικές εργασίες.

Τα συμπτώματα που πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάσχοντες είναι το μούδιασμα στα δάκτυλα που συμβαίνει κυρίως τις βραδυνές ώρες.

Όπως αναφέρει στο iatropedia.gr κ.Χειρουργός Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης ''για να διαγνωστεί το σύνδρομο επιβάλλεται να γίνει κλινική και εργαστηριακή εξέταση μεταξύ των οποίων και το ηλεκτρομυογράφημα''.

Πλέον οι επιστήμονες έχουν στην διάθεση τους νέες επεμβάσεις οι οποίες υπόσχονται γρήγορη ανάρρωση και άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα τους.

Όπως εξηγεί ο κ. Ιγνατιάδης πλέον ''οι χειρουργοί ανοίγουν ενδοσκοπικά μια τομή 1-1,5 εκατοστών, γα να διορθώσουν το πρόβλημα. Το πλεονέκτημα καταλήγει ο κ.Ιγνατιάδης είναι ''ότι δεν αφήνει ουλές ούτε σημάδια ενώ η ανάρρωση είναι εξαιρετικά γρήγορη''.