Όταν ο ΕΟΠΥΥ ρυθμίζει το αυτονόητο! Χωρίς την παρουσία ασθενών η προμήθεια ακριβών φαρμάκων

  • Iatropedia
Μπορεί για τον υπόλοιπο πλανήτη να θεωρείται αυτονόητο ότι ένας βαριά πάσχων δε χρειάζεται να περιμένει στην ουρά για να πάρει το φάρμακο του, για την Ελλάδα όμως τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Ο ΕΟΠΥΥ με απόφασή του και εφόσον έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί οι ασθενείς περιμένοντας στα φαρμακεία του οργανισμού για να πάρουν το απαραίτητο σκεύασμα, αλλάζει πλέον τη διαδικασία.

Έτσι οι ασθενείς δε θα χρειάζεται να περιμένουν καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε για τα νοσοκομειακής χρήσης φάρμακα να μην απαιτείται η παρουσία των ασθενών στα φαρμακεία του Οργανισμού.

Στην απόφαση προβλέπεται η δυνατότητα να προσκομίζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από υπάλληλο των δημόσιων νοσοκομείων, σε συμφωνημένες ημέρες και ώρες, όλα τα σχετικά παραστατικά (συνταγές, γνωματεύσεις, φωτοτυπίες των βιβλιαρίων υγείας) παράλληλα με εξουσιοδοτήσεις ασφαλισμένων, προκειμένου να γίνεται ομαδική εκτέλεση των συνταγών, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

Να σημειωθεί ότι η εκτέλεση συνταγών κρατικών νοσοκομείων με φάρμακα νοσοκομειακής μόνο χρήσης, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης του νοσοκομείου και δήλωση στέρησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων επί της συνταγής.