Όταν οι τυφλοί τύφλωσαν το …ΙΚΑ! Μαϊμού τυφλοί στην Κάλυμνο αλλά λιγότεροι

  • Iatropedia
Ακόμη και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ «τυφλώθηκαν» μετρώντας τους μαϊμού τυφλούς στην Κάλυμνο που λάμβαναν επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται. Πόσοι είναι τελικά οι πραγματικοί που έχασαν το φως τους;

Λανθασμένα δεδομένα ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το ΙΚΑ σχετικά με το πόσοι τυφλοί υπήρχαν στην Κάλυμνο οι οποίοι εισέπρατταν επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται. Μάλιστα η διοίκηση του Ιδρύματος έχει κινήσει διαδικασία διερεύνησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών για εκείνους που δημοσιοποίησαν τα λανθασμένα στοιχεία.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ: «Σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την επανάκριση επιδοματούχων τυφλότητας, στο εξεταστικό κέντρο Καλύμνου (όπου εξετάστηκαν επιδοματούχοι Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Λειψών και Πάτμου), διευκρινίζεται ότι από λανθασμένους υπολογισμούς των αρμοδίων υπηρεσιών δημοσιοποιήθηκαν εσφαλμένα στοιχεία σε ότι αφορά τους μη δικαιούχους χορήγησης επιδόματος τυφλότητας».

Από τη διεξοδική επανεξέταση των στοιχείων προκύπτει ότι στο εξεταστικό κέντρο Καλύμνου, από τους 89 κληθέντες για επανεξέταση, προσήλθαν τελικά 80 εκ των οποίων οι 28 κρίθηκαν ως μη τυφλοί (ποσοστό 35%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και το ΕΣΥ θέλει το …Γερμανό του! Με γερμανικές χρεώσεις τα νοσοκομεία. Ποια διαδικασία θα ακολουθείται

Υπό …διπλό έλεγχο οι ασθενείς για ένα χειρουργείο! Πως θα γίνεται ο κλινικός έλεγχος στα νοσοκομεία

Λουκέτο αύριο σε νοσοκομεία, μονάδες υγείας! Σε γενική απεργία γιατροί-εργαζόμενοι

Σε κινητικότητα για 2 μήνες οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων! Όλο το σχέδιο Άδωνι