Όταν η πρόληψη σώζει! Η περιπέτεια υγείας του Νικήτα και η ψήφος εμπιστοσύνης στο ΕΣΥ

  • Iatropedia
Όταν κατά την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής ο πρώην υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης δεν εμφανίστηκε να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι πιθανώς να ήταν η δική του ...μομφή στον πρωθυπουργό και στη ΝΔ. Ωστόσο τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ο Νικήτας Κακλαμάνης όχι δεν επέλεξε τη στιγμή αυτή για να δείξει δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση. Λόγοι Υγείας ήταν αυτοί που δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην ψηφοφορία.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν μήνα, όταν αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις.

Ως γιατρός αλλά και πρώην υπουργός Υγείας έσπευσε να επισκεφθεί το ΕΣΥ και μάλιστα τον Ευαγγελισμό για να διαπιστώσει τι συνέβαινε. Ήταν τότε που οι γιατροί του είπαν ξεκάθαρα: έχεις καρκίνο σε πολύ αρχικό στάδιο. Κάτι που και ο ίδιος δεν έκρυψε άλλωστε ποτέ από τους δικούς του ανθρώπους.

Χωρίς να χάσει χρόνο- γνωρίζοντας ότι η άμεση διάγνωση σώζει ζωές- έσπευσε στο Αρεταίειο για να υποβληθεί στην απαραίτητη επέμβαση αφαίρεσης του όγκου.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι γιατροί του ήταν ικανοποιημένοι καθώς το πρόβλημα είχε εντοπισθεί και καταπολεμηθεί στα πρώτα στάδια.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης χωρίς να δημιουργήσει θόρυβο με το πρόβλημα υγείας του και χωρίς φυσικά να καλέσει τα ΜΜΕ, μπήκε στο ΕΣΥ, γιατρεύτηκε, εξήλθε και δεν ξέχασε μετά να επισημάνει τόσο τη σπουδαιότητα της πρόληψης όσο και τις προσπάθειες που κάνει καθημερινά το προσωπικό του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Επισήμανση πολύ σημαντική τη στιγμή που προέρχεται από πρώην υπουργό υγείας και μάλιστα την ώρα που το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες υπηρεσίες του ΕΣΥ παραχωρούνται προς ιδιωτικοποίηση.

Ο ίδιος ο Νικήτας Κακλαμάνης έγραψε μετά την έξοδό του από το Αρεταίειο (πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα) στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

“Τις τελευταίες 20 ημέρες αντιμετώπισα ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας, όσο μπορούσα πιο διακριτικά.

Από το πρόβλημα αυτό σήμερα -εξερχόμενος του νοσοκομείου- είμαι πλήρως απαλλαγμένος και ίσως μάλιστα πιο υγιής από πριν.

Θέλω, επ’ ευκαιρία της δικής μου περιπέτειας αλλά και της ιατρικής μου ιδιότητας, να τονίσω τα εξής:

– Η έγκαιρη διάγνωση και ιδιαίτερα στον καρκίνο σώζει ζωές (όπως στη δική μου περίπτωση, που ήταν στο στάδιο 1).

– Τόσο για το διαγνωστικό (Ευαγγελισμός) όσο και για το χειρουργικό (Αρεταίειο) κομμάτι της θεραπείας μου εμπιστεύτηκα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παρά τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν -σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο-, το επιστημονικό επίπεδο του Ε.Σ.Υ. είναι εξαιρετικά υψηλό.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους, από τους πολύ παλιούς μέχρι τους νεότερους φίλους μου, που από την ημέρα που έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας μου, με τις ευχές τους στάθηκαν δίπλα μου”.

Το σχόλιο του Νικήτα Κακλαμάνη στο facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ με κάλυψη ασφαλιστικών εταιρειών! Τι σχεδιάζει ο Άδωνις

Καινοτόμα τεχνολογία από το …μέλλον στην Υγεία! Ποιοι θα διεκδικήσουν βραβείο από το ΣΦΕΕ

Μετά τους γιατρούς έρχεται “μπουλντόζα” και στα κτίρια του ΕΟΠΥΥ!

Με τις…ευλογίες ΕΟΦ αμοιβή στους γιατρούς του ΕΣΥ που μιλούν σε συνέδρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν