Όταν οι γιατροί γίνονται …κοσμικοί! Σάλος από εγκαίνια ιατρείου με μοντέλα και tv-star

  • Iatropedia
Εξαιρετικά δυσμενή σχόλια προκάλεσαν στους κόλπους των γιατρών πρόσφατα εγκαίνια ιατρείου σε μεγάλη επαρχιακή πόλη, όπου ο γιατρός σκέφτηκε να καλέσει ...κοσμικούς για να κόψουν την κορδέλα, δίνοντας έτσι την απαραίτητη δημοσιότητα στις νέες του εγκαταστάσεις. Δείτε πως αντέδρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας και τι “παραθυράκια” ανοίγουν για ανάλογες εκδηλώσεις ...επιστημονικού χαρακτήρα με το νέο νόμο περί απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Κάποτε το επάγγελμα του γιατρού είχε κοινωνικό κύρος και καταξίωση. Σήμερα σε εποχή τρόικας και μνημονίου για πολλούς αποτελεί μάλλον πεδίο απόκτησης πλούτου. Ίσως γι αυτό και ορισμένοι φροντίζουν να δίνουν και την απαραίτητη κοσμική…αίγλη στα ιατρεία τους προκειμένου να προσελκύσουν ασθενείς και πελάτες. Μια ανάλογη περίπτωση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις στους ιατρικούς κόλπους του Νομού Αρκαδίας. Σε κοντινή πόλη, γιατρός φρόντισε να καλέσει για τα εγκαίνια του ιατρείου του διάσημους κοσμικούς, tv περσόνες , ηθοποιούς και λοιπούς προβεβλημένους του ντόπιου star system. Μάλιστα οι σχετικές φωτογραφίες κυκλοφόρησαν δεόντως στο διαδίκτυο.

Βέβαια το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Παπασταματάκης επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Προσφάτως στην πόλη μας διαφημίστηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο και πραγματοποιήθηκαν εγκαίνια Ιατρείου συναδέλφου ανήκοντος σε Ιατρικό Σύλλογο γειτονικού νομού. Φωτογραφήσεις με μοντέλα, άνδρες και γυναίκες και διαφημίσεις όλων αυτών στον ηλεκτρονικό τύπο, όλα συνέθεσαν μια εικόνα η οποία δεν συνάδει με τη σοβαρότητα και την σεμνότητα που πρέπει να διέπει την συμπεριφορά ενός λειτουργού υγείας και υπερέβη τα ειωθότα. Η επίδειξη αυτή, προσβάλλει την τοπική κοινωνία η οποία ζει μια εξοντωτική λιτότητα και ταυτόχρονα της περνά λάθος μηνύματα για τον ιατρικό κομμάτι της”.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας

Ο κ.Παπασταματάκης σημείωνει μάλιστα ότι ανάλογα περιστατικά είναι πιθανό να δούμε πολλά στο μέλλον δεδομένου του νέου νόμου περί απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματός που δίνει το δικαίωμα στους γιατρούς να ανοίγουν όπου και όσα ιατρεία επιθυμούν. Κάτι βέβαια που δημιουργεί έντονες συνθήκες ανταγωνισμού συχνά με αθέμιτα μέσα.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας (ΙΣΑ): “Με την ευκαιρία αυτή καταγγέλλουμε το νέο νόμο ο οποίος ανοίγει «παράθυρα» σε τέτοιες πρακτικές που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ιατρική δεοντολογία και ταυτόχρονα δένουν τα χέρια των Ιατρικών Συλλόγων στο θέμα της επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων. Ο ΙΣΑ επιθυμεί να εκφράσει την αυστηρή αντίθεσή του σε τέτοιου είδους ενέργειες από συναδέλφους και καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν να επιτελούν το λειτούργημά τους σύμφωνα με τις αρχές της ιατρικής δεοντολογίας, όπως άλλωστε πάντα έκαναν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μεγάλο ψαλίδι στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι θα κοπεί

Νέα καθυστέρηση στο διορισμό διοικητών στα νοσοκομεία! Πότε θα πάνε στο ΕΣΥ τα νέα πρόσωπα

Τι χρωστούν νοσοκομεία-ΕΟΠΥΥ! Η μαύρη τρύπα που εκνεύρισε την τρόικα

Και οι γιατροί με τους δημοσιογράφους και εργαζόμενους της ΕΡΤ! Φόβοι και για άλλα λουκέτα