Όσα δεν έγιναν 7 μήνες έκανε ο Θάνος Δημόπουλος σε 15 ημέρες για τους πρόσφυγες

  • Iatropedia
Επιστολή που περιγράφει το έργο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, επέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας, και με στόχο την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων- μεταναστών που διέρχονται από τη χώρα μας, πραγματοποιηθήκαν οι παρακάτω ενέργειες:

-Αποστολή δύο κλιμακίων με εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές στη Μυτιλήνη και στο Αγαθονήσι με σκοπό την ενίσχυση του ΠΕΔΥ, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) και τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» καθώς και τη ΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» με δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος.

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) προέβη σε διάθεση ιατρικού προσωπικού στο Αγαθονήσι.

-Συντονισμός με Διεθνείς Φορείς και ΜΚΟ με σκοπό την παραλαβή ανθρωπιστικής βοήθειας:

α. Δρομολόγηση παραλαβής δωρεάς υγειονομικού υλικού πρώτης ανάγκης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες 10.000 ατόμων για 6 μήνες.

β. Συμβολή στο σχεδιασμό των παρεμβάσεων της ΜΚΟ IsraAID στην Μυτιλήνη.

γ. Συνεργασία με τη ΜΚΟ «Clarion Global Response» για την διάθεση εθελοντών αραβόφωνων ιατρών στο ΠΕΔΥ και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

δ. Συνάντηση με εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (Division of Programme Support and Management) για την εκτίμηση και αξιολόγηση των αναγκών που έχουν προκύψει.

ε. Συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως προς την διάθεση διασωστών στη Σάμο, μόνιμο κλιμάκιο πλησίον Ειδομένης και παροχή χημικών τουαλετών.

Συντονισμός με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την διάθεση στρατιωτικών γιατρών και υγειονομικών με στόχο την ενίσχυση των Κινητών Μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μυτιλήνη και στην Κω.

-Με πρωτοβουλία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) αποφασίστηκε η αποστολή κλιμακίου με εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές στο νομό Κιλκίς.

-Εκπόνηση και υποβολή αιτήματος σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ό,τι αφορά την έκτακτη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (Internal Security Fund) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν