Οροθετικοί ασθενείς καταγγέλλουν έλλειψη αντιδραστηρίων για την μέτρηση του ιιού φορτίου στο αίμα τους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για το μείζον πρόβλημα της έλλειψης αντιδραστηρίων για τη διενέργεια ανοσολογικού ελέγχου σε οροθετικούς ασθενείς,, απέστειλε το Κέντρο Ζωής. Μάλιστα το Κέντρο γίνεται δέκτης καταγγελιών από οροθετικούς ασθενείς, οι οποίοι αναφέρουν ότι το τελευταίο έτος ότι δεν έχουν υποβληθεί σε μέτρηση ιικού φορτίου και εξέταση γονοτυπικού ελέγχου.

Όπως αναφέρει αναλυτικά στην επιστολή του ο Πρόεδρος Δ.Σ. Λεωνίδας Βακερλής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Απευθυνόμαστε σε εσάς ως Σωματείο για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS στην Ελλάδα, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντά τους. Το πρόβλημα της έλλειψης αντιδραστηρίων για τη διενέργεια ανοσολογικού ελέγχου σε οροθετικούς ασθενείς ολοένα και διογκώνεται.

Το Κέντρο Ζωής γίνεται δέκτης καταγγελιών από οροθετικούς ασθενείς, οι οποίοι μας αναφέρουν το τελευταίο έτος ότι δεν έχουν υποβληθεί σε μέτρηση ιικού φορτίου και εξέταση γονοτυπικού ελέγχου. Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες τόσο του Κέντρου Ζωής όσο και άλλων Σωματείων και Οργανώσεων εκπροσώπησης ασθενών, δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως πρωτοβουλία από πλευράς Υπουργείου.

Επιπλέον, τα όσα συμβαίνουν τη τελευταία περίοδο στο ΚΕΕΛΠΝΟ αυξάνουν την ανησυχία και ανασφάλεια των ασθενών.

Στη συνάντηση που είχατε με το Σωματείο μας στις 26 Ιουλίου 2016, είχατε ενημερωθεί πλήρως για το πρόβλημα και είχατε δεσμευτεί να δώσετε άμεσα λύση. Σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η ροή των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες είναι απαραίτητο να υποβάλλονται οι οροθετικοί ασθενείς».