Αδ. Γεωργιάδης: Επιστρέφω με πολύ κέφι στο υπουργείο Υγείας, θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης

  • Iatropedia newsroom
Ορκίζονται οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί
Επικεφαλής στο Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν πριν από λίγο σήμερα, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί, μετά τις αλλαγές που έγιναν στο κυβερνητικό σχήμα.

Με στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Επικεφαλής στο Υπουργείο Υγείας, έναν τομέα στον οποίο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση η κυβέρνηση, αναλαμβάνει ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός με μεταρρυθμιστική εμπειρία, προκειμένου να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες.

Ο νέος υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης, ο οποίος θα κληθεί να υλοποιήσει σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων, προσήλθε στην τελετή συνοδευόμενος από την οικογένειά του.

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία των νέων υπουργών

Ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη των νέων υπουργών και υφυπουργών της Κυβέρνησης, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, που έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση, αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη των νέων υπουργών και υφυπουργών της Κυβέρνησης, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επίσης στέλεχος από τη νέα γενιά, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου.

Ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη των νέων υπουργών και υφυπουργών της Κυβέρνησης, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σημειωτέον ότι με τις αλλαγές ακόμη μία γυναίκα αναλαμβάνει υπουργική θέση και άλλη μία προστίθεται στις θέσεις των υφυπουργών, ενώ μπαίνουν στο υπουργικό σχήμα 3 στελέχη της νεότερης γενιάς.

Ο αριθμός υπουργών και υφυπουργών δεν αυξάνεται, αφού ήδη ο Υφυπουργός Αμυνας Ν. Χαρδαλιάς έχει εκλεγεί Περιφερειάρχης Αττικής και δεν έχει αντικατασταθεί.

Γιατί επελέγησαν Χρυσοχοΐδης – Γεωργιάδης για τα συγκεκριμένα πόστα

Και στις δύο περιπτώσεις οι υπουργοί που επελέγησαν επιστρέφουν σε γνωστά τους “λημέρια”, με σκοπό να παραλάβουν γνώριμα χαρτοφυλάκια.

Με την επαναφορά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τα θέματα βίας, ασφάλειας και τάξης, ενώ με την επανατοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας η βασική στόχευση είναι η ολοκλήρωση του μεγάλου μεταρρυθμιστικού έργου που ήδη έχει ξεκινήσει και υπόσχεται ένα νέο καλύτερο σύστημα Υγείας με καθολική πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές στο iatropedia.gr, «το έργο που καλούνται να διεκπεραιώσουν τους επόμενους μήνες οι δύο υπουργοί είναι σοβαρό και βαρύ και δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμούς».

Στο πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει το έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος που μπορεί να καλύψει με υπερεπάρκεια το “κενό” που αφήνει πίσω του μετακινούμενος στο υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο επίσης έμπειρος μεταρρυθμιστής – υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Παρά την άποψη που έχει μερίδα των πολιτών για τις αυστηρές πολιτικές που ακολούθησε  ως υπουργός Υγείας την εποχή των Μνημονίων (περίοδος 25.06.13 – 09.06.14, επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά) ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει αποδείξει ότι διαθέτει την απαραίτητη τόλμη να “τρέξει” τις δύσκολες αλλαγές που επίκεινται στην υγεία.

Επίσης, κανείς δεν αμφιβάλλει πως δεν θα διστάσει να “σπάσει αυγά” εάν χρειαστεί, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί στην πορεία των επόμενων κρίσιμων μηνών στον τομέα της Υγείας.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έχουμε σχέδιο, οι πολίτες θα δουν σύντομα τη διαφορά»

Το ομολόγησε και ο ίδιος, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha, μετά την ανακοίνωση της μετακίνησής του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

“Δεν είμαι από τους πολιτικούς που έχω φοβηθεί δύσκολες αποστολές μέχρι σήμερα στη ζωή μου και δεν θα ήμουν αυτός που με ξέρατε, αν τώρα φοβόμουν αυτήν την αποστολή”, ανέφερε ο ίδιος.

Δείτε αναλυτικά ποιοι είναι οι τομείς που θα κληθεί να διαχειριστεί και να πετύχει ξεπερνώντας τα εμπόδια ο νέος Υπουργός Υγείας